Salesians València Sant Joan Bosco llança l’escola de música Bartolomé Garelli

28 septiembre 2021

Per Comunicació València Sant Joan Bosco

Don Bosco deia que una casa salesiana sense música és com un cos sense ànima. En el curs 2021-2022 es posarà en marxa a les instal·lacions de Salesians València Sant Joan Bosco a l’escola de música Bartolomé Garelli. Aquesta nova proposta és una oportunitat excepcional perquè els alumnes es formin en horari lectiu per superar les proves d’accés al conservatori. «L’escola de música ofereix a l’alumne una formació musical excel·lent. Tots els alumnes i les alumnes de primària poden rebre aquesta formació», comparteixen des del centre sobre la nova experiència.

Saps xiular? Així va començar tot

Aquest projecte porta per bandera un episodi clau de la vida de Don Bosco. Es preparava per celebrar la missa de la Immaculada quan va veure com el sagristà colpejava un jove perquè deia que no sabia ajudar a missa. Don Bosco es va commoure i va atendre el noi, orfe i analfabet de 16 anys, sorgint una amistat gràcies a una simple frase: «Saps xiular?»

El fundador dels Salesians va començar amb Bartolomé Garelli una nova pedagogia educativa que segueix vigent avui dia: no amb cops, sinó amb amor. Després de la missa van resar junts un Ave Maria i acabada la primera lliçó, Don Bosco li va fer prometre que tornaria el diumenge següent amb altres amics. El jove va complir el promès i va tornar una setmana després amb una desena de joves, gairebé tots paletes com ell.

El sant dels joves va conquistar al seu primer alumne gràcies a la seva proximitat i el va guanyar per sempre. Aquest moment, el 8 de desembre de 1841, marca l’inici del Sistema Preventiu de Don Bosco, una pedagogia de l’ensenyament en la qual es pretén treure els joves més necessitats dels carrers i ensenyar-los un ofici.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...