Salesians Utrera fomenta els valors de l’esport i els hàbits de vida saludables

23 abril 2021

El col·legi salesià «Nuestra Señora del Carmen» ha participat en el projecte «Mentor 10», de la conselleria d’Educació i Esport de la Junta d’Andalusia. Gràcies a ell, un esportista d’elit ofereix el seu testimoni amb l’objectiu de fomentar els valors de l’esport i els hàbits de vida saludable entre els escolars.

En concret, l’alumnat va tenir l’oportunitat d’escoltar Josué Brachi, un esportista sevillà que competeix en halterofília. A causa de les condicions sanitàries, la seva presència va ser de manera telemàtica, atenent les preguntes dels estudiants i interactuant amb ells. El sevillà va ser campió d’Europa el 2018, ha guanyat dues medalles en el campionat europeu d’halterofília – or el 2018 i plata el 2016- i va participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro el 2016.

Des de Salesians han posat de manifest que «tot el centre, i en especial el curs 6ºA d’Educació Primària, va participar de forma activa». Aquest col·legi va voler mostrar el seu agraïment a Brachi, així com a la Junta d’Andalusia «per fer-nos participar en aquest enriquidor esport i transmetre’ns el missatge que ‘Tot esforç té la seva recompensa’».

Segons assenyala l’administració regional, el programa «Mentor10» és un projecte estratègic que porta de manera progressiva i en diferents nivells la formació en valors i la promoció dels hàbits saludables a la població en edat escolar. Al mateix temps, constitueix «un impuls notable per a la formació dels talents esportius andalusos, gràcies a vint mentors que els guiaran en la fase inicial de les seves trajectòries esportives». Es tracta que els infants i joves que participen en aquest projecte tinguin la referència de persones que han passat pel món de l’esport d’elit, per l’èxit i que l’han fet, a més, des de la base.

Un total de 21 esportistes pertanyen a aquest programa en la seva tercera edició i es converteixen en mentors de l’esport andalús. A més de Josué Brachi, són Berni Rodríguez, Emilio Martín, Blanca Manchón, José Manuel Ruiz, Carolina Marín, Fátima Gálvez, Damián Quintero, María Peláez, Lourdes Mohedano, Regino Hernández, Carmen Martín, Adrián Gavira, María Pérez, Juan Bautista Castilla «Chamba», María Pujol, Celia Jiménez, Carmen Herrera, Rubén Alcántara, José Manuel Quintero i Carlos Marchena.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...