Salesians Úbeda guanyador de la segona edició del projecte EducaBio

24 noviembre 2020

Per Educabio

Salesians Úbeda ha estat el guanyador de la segona edició d’ ‘EducaBio, per una alimentació saludable i ecològica’, organitzat per Ecovalia i Ecocesta dirigit a escolars d’entre 8 i 12 anys, per promoure entre els infants, pares i educadors la importància d’uns bons hàbits nutricionals i un major consum d’aliments saludables i ecològics.

Aquest projecte es divideix al seu torn en tres iniciatives diferents. Dues dirigides cap a l’alumnat, i una tercera, que posa el seu enfocament en famílies i professorat. Mentre que les primeres propostes consten en tallers i activitats similars per als menors, la tercera té un caràcter molt més formatiu per als adults.

‘EducaBio’ compta amb el Sello Objetivo Bienestar Junior de Atresmedia, que reconeix a les organitzacions i empreses que duen a terme accions per fomentar els hàbits saludables entre els més petits i contribueixen en la lluita contra l’obesitat infantil.

¿Què és EducaBio?

L’alimentació, durant la infància i adolescència, és essencial per al desenvolupament de les persones més joves. Els canvis en la dieta, en la qualitat i quantitat del menjar, provocats pel pas d’una cultura alimentària basada en la dieta mediterrània a una altra cultura en la qual predominen els menjars ràpids, els aliments precuinats, els dolços i l’excés de consum de carn, repercuteixen en la salut dels infants i en el medi ambient. Aquestes repercussions negatives sobre la salut en infants i altres repercussions a nivell mediambiental, poden prevenir-se amb l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables des d’edats primerenques.

Els centres educatius esdevenen un espai fonamental per a la transmissió d’aquests hàbits saludables, i els valors i actituds que comporten una educació integral de l’infant i la nena.

A través d’`Educabio`, es pretén fomentar el consum de productes ecològics inculcant hàbits d’alimentació saludables, amb la finalitat última de sensibilitzar la població infantil a través de la participació dels centres educatius i les famílies de la importància d’una alimentació saludable i de la cura de l’entorn.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...