Salesians Úbeda aposta per l’experiència de l’emissora OndaAlegre

31 marzo 2021

Per Salesians Comunicació

Salesians Úbeda comença un nou projecte, un projecte que recupera l’antiga emissora de Ràdio, l’antiga Radio Atalaya, la qual va funcionar a través de les ones radiofòniques, però avui la tecnologia permet que es pugui desenvolupar aquesta ràdio escolar de forma digital i es pugui escoltar els alumnes salesians i les seves històries des de llocs molt diversos.

«Sent conscients de la importància en el desenvolupament evolutiu de l’alumne en la competència lingüística sorgeix aquesta necessitat per donar una resposta diferent a les que ja posàvem en pràctica a les aules de forma tradicional i de les que moltes vegades l’alumnat està saturat», expliquen els organitzadors.

«Per tant, tenim clar que hem de buscar una metodologia innovadora i motivadora que» enganxi «als alumnes des del principi per treballar i ampliar el nostre Pla de Lectura» afegeixen.

La situació causada per la Covid-19 ha portat a augmentar l’ús de les TIC i veure en aquest projecte una oportunitat d’avançar en el coneixement i pràctica d’altres tecnologies al servei de la informació i comunicació que ajudaran al desenvolupament d’altres objectius.

La finalitat del programa consisteix a establir relacions entre el món de l’educació i de la ràdio, treballant diferents aspectes de l’àrea de llengua d’una manera funcional i dinàmica a través d’activitats radiofòniques; buscant objectius que facilitin l’expressió oral dels nostres alumnes; descobrir-los aspectes característics de la ràdio: informar, formar, entretenir, persuadir, donant a conèixer l’experiència a l’entorn proper. Igualment persegueix la finalitat d’afavorir i perfeccionar la vocalització dels alumnes i, alhora, fomentar la comprensió de la lectura. «Amb la ràdio aprendran a escoltar, a expressar-se, sobretot alguns nois que no s’animen a parlar, i a no quedar-se callats», expliquen.

«La posada en marxa d’aquest projecte neix amb la il·lusió de ser un projecte en el qual participi tota la Comunitat Educativa i de ser un projecte on tothom tingui cabuda per a expressar-se. Esperem que aquest projecte ampliï la motivació en el treball col·laboratiu i coordinat», conclouen els organitzadors.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...