Salesians Sant Joan Bosco de València llança l’himne del 75è aniversari de la casa salesiana

1 febrero 2021

Per Salesians Comunicació

Amb motiu de la festivitat de Sant Joan Bosco, la presència salesiana a l’avinguda de la Plata de València ha llançat l’Himne del 75è aniversari de la casa salesiana. Aquest himne ha estat preparat des de l’equip de Pastoral de la presència salesiana unint a tots els ambients i pretén, des del protagonisme juvenil, arribar als joves fent-los partícips i protagonistes del mateix.

Segons expliquen des de la casa l’enregistrament va ser complicat, «a causa de la pandèmia no hem pogut reunir-nos com ens agradaria i hem hagut d’organitzar-nos per poder tenir un ambient segur en cadascuna dels més de 40 enregistraments individuals que hem tingut en l’últim mes».

75 anys amb els infants i joves de barri de Na Rovella

La comunitat salesiana va començar la seva marxa el 1945, cinc anys després de la col·locació de la primera pedra d’aquesta casa, situada en l’Avinguda de la Plata. Els terrenys van ser donats per José Gil del Castillo, gran amic i admirador de l’Obra Salesiana. Va ser el 10 de setembre de 1945 el dia exacte en què es va fundar aquesta Casa Salesiana Sant Joan Bosco València, presidida per Antonio Recaséns. També aquest Col·legi Salesià amb els primers 200 alumnes. La seva empremta va ser la de vocació popular a la zona de Na Rovella.

L’activitat dels primers anys es va limitar a l’escola i a l’oratori festiu amb els infants i joves de la barriada, per aquell temps a l’extraradi urbà, envoltat d’hortes. Com recordava Basilio Bustillo, salesià d’aquella primera comunitat: «els carrers eren de fang i es podia considerar un barri de tercera classe. En ell hi havia fam i molt pocs infants anaven a l’escola «. El col·legi Salesià Sant Joan Bosco, des d’un primer moment va néixer amb voluntat popular i va tenir una gran acceptació al barri.

Avui en dia, és una presència ben consolidada. L’inicial caràcter popular l’ha acompanyat sempre i roman en l’actualitat, com un senyal d’identitat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...