Salesians Sant Boi s’integra en el projecte Escoles Sentinella

21 octubre 2021

L’Escola Salesiana de Sant Boi ha estat seleccionada aquest curs 2021-22 per formar part del Projecte Escoles Sentinella: Monitoratge i Avaluació de la Infecció per SARS-CoV-2 a l’àmbit escolar a Catalunya.

El projecte és una iniciativa promoguda conjuntament pel Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut (ICS) i pel Departament d’Educació per tal d’estudiar la infecció per SARS-CoV-2 a les escoles, amb el propòsit de contribuir a millorar les intervencions de prevenció i control d’aquesta infecció adreçades a la comunitat escolar. La coordinació del Projecte s’ha encarregat al Centre d’Estudis Epidemiològics sobre el VIH i les ITs de Catalunya (CEEISCAT), un centre de recerca aplicada situat al Campus de Can Ruti i amb àmplia experiència en aquest tipus de projectes. També compta amb la col·laboració d’ISGlobal, Living lab de Salut (IrsiCaixa), el Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Valld’Hebron, els Serveis de Microbiologia d’aquest hospital i de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol.

L’objectiu principal del projecte és estudiar amb profunditat els coneixements, actituds i conductes en relació a la infecció i la prevenció de la COVID-19 de l’alumnat, les famílies i el personal de les escoles. Sempre amb la intenció de trobar les millors estratègies per lluitar contra la pandèmia i els seus efectes.

L’escola Salesiana de Sant Boi va acceptar la proposta de participació en el projecte, ja que creiem que és una molt bona oportunitat de col·laborar activament en la lluita contra una malaltia que ha fet (i està fent encara) molt de mal aquí i a tot el món. Aquesta col·laboració desinteressada entra plenament dins el nostre ideari.

Només 23 escoles de tot Catalunya són al projecte. La majoria públiques i algunes concertades, de tots els nivells educatius, repartides per tot el territori i escollides per ser representatives de la població. Al Baix Llobregat som només dues. Més enllà de la feina que ens portarà (que no serà poca) ens sentim orgullosos d’haver estat escollits i poder col·laborar-hi.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...