Salesians Sant Boi impulsa un Bingo per lluitar contra el racisme

18 enero 2021

Des del projecte Neu de la plataforma social salesiana expliquen aquesta iniciativa a la ràdio de la ciutat.

Dimecres 13 de gener, la periodista Mònica Santacreu de Ràdio Sant Boi va entrevistar al Shoaib, un participant del Projecte NEU, que va poder explicar les últimes creacions que han elaborat en la iniciativa “Bingo dels prejudicis” .  Es tracta d’uns bingos participatius que tenen per objectiu conscienciar la gent dels prejudicis interioritzats i que es reprodueixen sense ser-ne conscients.

Per a la seva realització compten amb la col·laboració d’altres entitats i col·lectius del barri. La idea és fer un Bingo comunitari on els diferents col·lectius de la ciutat puguin participar en la seva elaboració, expressant els prejudicis que han sentit que es tenen sobre ells i elles.

A l’entrevista, el Shoaib va tenir l’oportunitat d’animar a d’altres joves a participar del projecte i va explicar bones raons per sumar-s’hi: voluntat de transformar la realitat, formar part d’un grup de joves amb empenta i motivació, realitzar activitats impulsades pels propis participants…

Així mateix, a la ràdio es van poder presentar les Pastilles NEU, un «medicament» per combatre aquests prejudicis. La idea és que cada cop que algú és conscient d’un prejudici, ha de prendre’s dues pastilles. I és que la consciència és el primer pas per curar els prejudicis!

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...