Salesians Sabadell s’implica en la Plogga Week 2021

28 abril 2021

Per Salesians Sabadell

L’alumnat de 1er d’ESO participa en la modalitat de fer esport i al mateix temps netejar de residus l’entorn més proper.

Sabeu què és el moviment plogga o el plogging? És la manera més ecològica de fer esport. Tot va començar a Suècia i d’aquí que el seu nom inclogui termes en aquest idioma,  “plocka upp”, que significa “recollir”, i “jogging”.

Així doncs,  l’alumnat de 1r d’ESO de Salesians Sabadell, en el marc del projecte STEM “La Cúpula”, l’acrònim dels termes en anglès Science, Technology, Engineering and Mathematics (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques)  s’ha adherit a la PLOGGA WEEK del 19 al 25 d’abril promoguda per la Fundació Kilian Jornet per netejar el nostre entorn natural més proper. L’acció consisteix en una recollida selectiva d’escombraries en entorns naturals.

El 23 d’abril els adolescents i els seus Mestres van sortir amb guants i bosses d’escombraries a recollir tots aquells residus que trobéssin en els accessos al riu Ripoll. Amb un grup bombolla que va sortir des del Tanatori i un altre des de l’avinguda d’Egara van baixar al riu Ripoll recollint un munt de residus: ampolles, cigarretes, llaunes, papers, caixes, papereres,…. fins i tot cadires i matalassos. Un cop al camí del riu el canvi fou radical, els serveis de neteja si que hi arriben i mantenen en un estat força correcte tant la riba com els camins.

Després de quasi dues hores de feina vàren sumar esforços coincidint a la Pista coberta d’atletisme on van realitzar una classificació de les deixalles recollides per pesar-les. Es van recollir quasi 100 kg de deixalles. Concretament, 34 kg de plàstic, 39 kg de rebuig, 10 kg de paper i 16 kg de vidre.

Aquesta iniciativa, que es realitza a nivel internacional, ha aconseguit recollir al voltant del 1.130 kg de residus. Una gran acció per millorar el planeta, Qui diu que els joves no poden canviar el món?

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...