Salesians Orienta, un acompanyament clau en un moment acadèmic decisiu

14 abril 2021

Entre les principals decisions que marquen el recorregut vital d’un estudiant es troba el moment en què toca triar el següent pas en el futur acadèmic. A què em vull dedicar? Tindrà sortida professional? M’agradaria viure d’això en el futur? Tindré la nota necessària? Encaixa aquesta especialitat amb el meu perfil? Li faig cas als meus pares? Molts interrogants s’amuntegaven a l’altre costat de la pantalla durant la primera jornada virtual d’orientació universitària organitzada per Salesians, una trobada en què, amb col·laboració amb la casa salesiana d’Algeciras, les inspectories salesianes de Maria Auxiliadora i Santiago el Mayor van oferir un espai de trobada on 5.000 joves van posar en comú les seves inquietuds a la recerca d’algunes claus que fessin més fàcil el camí.

Aquesta trobada, adreçada especialment per als nivells de 4t d’ESO i Batxillerat, en línia amb les iniciatives que els departaments d’orientació de les Escoles Salesianes desenvolupen a nivell local, va arrencar amb la inauguració i posterior xerrada motivadora a càrrec de l’autor «best-seller» de literatura juvenil Blue Jeans, que va animar els assistents a compartir els valors propis de l’esforç, el treball, les claus d’una bona presa de decisions com a referent de l’alumnat d’aquestes edats. L’antic alumne, que va cursar part dels seus estudis en el centre de Carmona (Sevilla), va convidar a seguir allò en el que es creu. «Escolta el teu cor i el teu cap. Encara que tot es vegi complicat tindràs la teva oportunitat», compartia.

 

Una magnífica avantsala per donar pas a les posteriors taules de diàleg per modalitats en què els alumnes van poder connectar-se en 6 espais virtuals a través de Youtube amb referents de cadascuna de les especialitats. Diferents testimonis que van permetre des de l’experiència conèixer diferents carreres i sortides professionals afins a cada modalitat d’estudis per a posteriorment resoldre tots els dubtes amb les Universitats col·laboradores.

Tots els materials i testimonis romandran disponibles en els pròxims mesos a www.salesianosorienta.es per convertir-se en la brúixola de suport a la que qualsevol estudiant pugui recórrer.

Una jornada que marca el camí comú i que espera ser la primera de moltes edicions.

També et pot interessar …