Salesians La Orotava se suma al repte viral Jerusalema

4 diciembre 2020

Per Salesians Comunicació

Els alumnes d’Educació Secundària de Salesians La Orotava han preparat el ball de la cançó Jerusalema des de les assignatures de Religió i Educació Física amb l’objectiu de reptar a altres cases salesianes del món a través de les xarxes socials a què preparin la seva pròpia versió.

La cançó va néixer a finals de 2019, però no va ser fins a març de 2020 quan va començar a agafar popularitat amb l’arribada del coronavirus i el confinament, i va acabar convertint-se en un himne d’esperança davant tot el que el planeta estava vivint. Ningú diria que darrere d’aquest èxit tan enganxós s’amaga un missatge espiritual en el qual es rescata la idea d’una Jerusalem celestial i d’una antiga creença religiosa. Es tracta d’un tema gospel escrit en idioma zulu pel DJ Master KG i interpretat per la cantant sud-africana Nomcebo Zikode.

Quin és l’origen d’aquest repte?

Durant la quarantena mundial a causa de la Covid-19 milers de persones s’han sumat al repte de ballar aquesta enganxosa cançó. La metxa es va encendre amb els balls dels Masaka Kids Africana d’Uganda on des del seu refugi d’atenció primària per a orfes utilitzen l’alegre cançó com a teràpia amb moviments perfectament coordinats i sense deixar de somriure.

Arran d’aquí, TikTok i Instagram van fer encara més viral aquesta cançó que va superar més de 260 milions de reproduccions a YouTube. Finalment, el desafiament va arribar als hospitals d’Occident, on treballadors sanitaris d’hospitals d’Itàlia, Estats Units o Austràlia, la van utilitzar com a teràpia per als seus pacients per mantenir-los amb ànim i alegres en aquesta lluita.

El mateix president sud-africà, Cyril Ramaphosa, va enviar un missatge a través de les seves xarxes socials per a enaltir la popular melodia. A hores d’ara, el tema s’ha vist emulat en contagioses coreografies dutes a terme en diverses llars, escoles i esglésies.

Salesians no podia quedar-se enrere i ja compta amb la seva versió.

També et pot interessar …