Salesians Joan XXIII d’Alcoi organitza l’exposició ’50 anys de Formació Professional’

5 mayo 2021

La casa salesiana Joan XXIII d’Alcoi es troba immersa en les celebracions del seu 50è aniversari. La pandèmia ha impedit realitzar actes de pública concurrència però l’aniversari segueix present en cada acte que realitzen els membres de la comunitat educativa. A la recepció de l’escola es troba una exposició titulada «50 anys de FP a Salesians Joan XXIII d’Alcoi», on es poden trobar eines, equips i maquinària utilitzats en els inicis de la nostra escola professional per a la impartició de les classes. Algunes formaven part dels diferents departaments i altres han estat aportades per a l’ocasió per alguns dels professors.

Segons explica el director, Jorge Pastor, «celebrar 50 anys suposa mirar enrere en senyal d’agraïment a aquells i aquelles que han format part d’aquesta bonica realitat. De la mateixa manera, posem la vista, també, en el futur. És una invitació a seguir fent anys i, per tant, fites. Aquesta jove escola tracta d’estar a l’altura de les necessitats de les famílies i alumnes que, dia a dia, es donen cita en les seves aules, tallers i patis. De la mateixa manera , es converteix en motor per a la dinamització de la formació i ocupació entre els joves, centrats en les expectatives del món empresarial «.

Aquest aniversari, sobretot, ha servit per posar en valor i recordar tot el que ha fet la casa Joan XXIII d’Alcoi en els seus primers 50 anys de vida. Recordar moments, anècdotes i activitats (moltes d’elles, en les que van ser pioners, com l’aposta pels antics PGS), ha suposat un al·licient per reconèixer la feina feta durant aquests anys.

«Desitgem, així, que la llavor sembrada pels nostres predecessors serveixi d’impuls per a les noves generacions de mestres i professors els que, de ben segur, es veuen reflectits en aquells somiadors que, allà pels anys 70, van posar a la casa en un lloc destacat de la nostra ciutat», conclou el director.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...