Salesians Granada exposa el talent de l’alumnat en la «VII Setmana de les Ciències i la Tecnologia»

21 abril 2021

Comunicació Granada

Abril va començar a Salesians Granada amb la celebració de la «VII Setmana de les Ciències i la Tecnologia», una cita dedicada a l’aprenentatge i gaudi de l’alumnat en la qual s’han presentat més de 100 projectes.

«Tot i les dificultats originades per la pandèmia hem pogut dur-la a terme tot i que, això sí, adaptant la tradicional fira presencial, on el nostre alumnat exposava els seus projectes als companys, per una» mostra virtual «aprofitant les noves tecnologies que tenen més a prop . D’aquesta manera, han pogut presentar els seus treballs a través d’una gravació de vídeo «, comparteixen des de l’organització per destacar la xifra d’aquesta edició.

Ja fa set anys que Rocío Moreno, Cap d’Estudis de Secundària, va proposar a el Departament de Ciències crear una activitat l’objectiu del qual fos motivar i encoratjar l’alumnat cap al gust per les disciplines científiques i tecnològiques. Avui aquesta idea és una realitat.

«L’objectiu principal era fer entendre a la resta de l’escola que la branca científica es podia ensenyar i aprendre fent-la divertida, lluny de ser una cosa llunyana o avorrida. Aquesta idea va tenir tal acceptació que molt aviat es va organitzar tot perquè això deixés de ser un projecte i es convertís en la I Fira de les Ciències de Salesians Granada». Segons explica Pablo Fernández, cap de Departament en aquell moment, aquesta activitat ha anat canviant de forma, segons ha anat passant el temps.» Durant aquests set anys hem assistit a exhibicions en els laboratoris amb la col·laboració del nostre estimadíssim Juan Fuentes. Exposicions, mostradors on l’alumnat ensenyava a pares, professors i companys els treballs realitzats han estat alguns exemples. En aquesta ocasió hem adoptat un nou format per als nous temps que estem vivint, la Fira Virtual», explica destacant també que en aquest temps s’ha comptat amb la col·laboració de Parc de les Ciències que ha donat suport de diferents maneres depenent de l’activitat organitzada en cada certamen.

Una altra de les grans novetats respecte a jornades anteriors ha estat la creació de la ‘1a gimcana matemàtica’ del Col·legi Salesià Sant Joan Bosco, organitzada gràcies al professorat que forma el departament de Matemàtiques per fomentar la competència Matemàtica de l’alumnat de Secundària.

Un passeig per la fira virtual

«Si ets un amant de les ciències i vols veure de primera mà el talent dels nostres científics i científiques, pots accedir a la nostra» Fira Virtual «a través dels següents enllaços», afegeixen.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...