Salesians Girona celebra la 25ª edició de la setmana de la Infància i la Joventut

25 octubre 2021

Per Josep Maria Camprubí – Comunicació SMX

Durant els dies 14, 15 i 16 d’octubre es va celebrar la 25ª edició de la Setmana de la Infància i la Joventut en els centres oberts de l’obra salesiana de Girona. Aquesta iniciativa, organitzada per les Plataformes Socials Salesians Sant Jordi han permès constatar per part dels educadors el feliç desenvolupament de les activitats dutes a terme durant els tres dies i el comportament cívic i responsable de tots els infants i joves participants. En el programa van destacar els tallers infantils, la tarda jove lúdica, Unity (tarda de hip hop), jocs infantils, els esports en el pavelló de Fontajau, el torneig de futbol en el pavelló de Montfalgars, els Jocs Gegants i la xocolatada final a la plaça de la parròquia. «Aquesta setmana no s’havia pogut fer en el seu moment per la situació de la pandèmia. Ho hem hagut d’endarrerir de la primavera a la tardor, però era important de fer-la per ser precisament ja la 25ª edició d’aquesta activitat dels nostres centres», compartien des de la presència salesiana.

La tasca salesiana a Girona

Salesians Sant Jordi – PES Girona és una entitat sense ànim de lucre que dinamitza Serveis d’Educació Social i Serveis d’Educació en l’Oci destinats a infants, adolescents, joves i famílies dels barris de Sta. Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla que inicià la seva presència en 1981 i que respon als orígens carismàtics de la Congregació Salesiana i al sistema preventiu de Don Bosco.

Per a dur a terme aquesta missió es creen diferents delegacions que responen al treball en xarxa i de caràcter comunitari que es té en cada territori on estan presents els salesians en l’àmbit de l’educació social. Cada una d’aquestes delegacions rep el nom de Plataforma d’Educació Social: PES.

Així, doncs, la finalitat de Salesians PES Girona és l’educació integral i preventiva, l’acollida a la diversitat i el treball en xarxa fent una opció clara en el barri i del treball amb els col·lectius que estan en situació de risc d’exclusió social.

Destacar que, en el territori on estem ubicats, la població és de 16.413 habitants que representen un 16,79% de la població total de la ciutat de Girona.

I pel que fa al seu origen, 10.471 son autòctons. La resta, 5.963 habitants, són de nacionalitat estrangera, i representen un 36,28% del total de la població d’aquests dos barris, provinents de més de 70 països diferents.

Actualment la PES de Girona atén un total de 600 destinataris entre infants, adolescents, joves i famílies.

Els serveis que promou:

  • 2 Centres Oberts per a infants:  Centre Obert Can Gibert i Centre Obert Santa Eugènia (amb conveni amb l’Ajuntament de Girona)
  • 2 Centres Oberts pels adolescents:   Centre Obert Casalot i Centre Obert Güell (amb conveni amb l’Ajuntament de Girona)
  • Espai jove Güell  (amb conveni amb l’Ajuntament de Girona)
  • Projecte de Treball amb Famílies (Trabajo con Familias)
  • Setmana de la Infància i la Joventut (Semana de la Infancia y la Juventud)
  • Activitats d’estiu.

Aquest treball es desenvolupa conjuntament per professionals i voluntaris, ja que es vol donar una resposta professional, però al mateix temps compromesa amb els barris on s’hi està present i amb la societat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...