Salesians celebra la primera jornada virtual d’orientació universitària

6 abril 2021

Tota l’escola està duent a terme un procés d’adaptació en els processos educatius o en la relació amb les famílies en aquest nou context que toca viure. Entre d’altres processos, a l’Escola Salesiana s’observa com a fonamental l’orientació de l’alumnat en els darrers anys en vista a una reflexionada presa de decisions que el porti a continuar el seu itinerari formatiu.

En aquest sentit, en col·laboració amb la casa salesiana d’Algeciras, les inspectories salesianes de Maria Auxiliadora i Santiago el Mayor han posat en comú aquesta inquietud compartida per oferir una resposta a través de la Jornada Virtual d’Orientació Universitària que neix amb l’objectiu de servir de suport a les nombroses accions que, en aquesta línia, es desenvolupen a nivell local a les escoles salesianes.

«Pot ser un punt de partida d’un treball col·laboratiu profund d’orientació del nostre alumnat, especialment dels nivells de 4t d’ESO i Batxillerat, gràcies a les possibilitats que ofereix aquest tipus de treball en un entorn virtual», comparteixen des de l’organització davant el llançament de l’esdeveniment.

«L’escola està passant per moments d’oportunitats per tots els canvis que la situació actual de pandèmia ens està condicionant. Som conscients que no podem perdre el focus de la importància de la nostra acció educativa que és el nostre alumnat. En concret aquells que estan en cursos decisius de presa de decisions, necessiten ara més que mai ser acompanyats per nosaltres; un element molt identitari de la nostra proposta Educativa «, afegeixen des de la casa d’Algeciras que anima la proposta.

La jornada tindrà lloc el dimarts 13 d’abril, a partir de les 11:00, i comptarà amb la inauguració i posterior xerrada motivadora a càrrec de l’autor “best seller” de literatura juvenil Blue Jeans, qui tractarà de compartir els valors propis de l’esforç, el treball, les claus d’una bona presa de decisions com a referent de l’alumnat d’aquestes edats.

A partir de les 12:00 s’obriran les taules de diàleg per modalitats que permetran als alumnes connectar-se a 6 espais virtuals a través de Youtube. Els referents de cadascuna de les especialitats presentaran les seves carreres i sortides professionals afins a cada modalitat d’estudis, que van des de Biològiques i de la Salut, Enginyeria, arquitectura i Tècniques, CC. Socials (Jurídiques – Econòmiques), CC. Socials (Humanitats – Filologia), CC. Artístiques (Música – Dansa – Art) i CC. de l’Educació.

Des de les 13:00 les Universitats col·laboradores oferiran tallers on els assistents podran inscriure’s a través del web www.salesianosorienta.es en la qual estarà disponible tot el material i les emissions de la jornada.

A més, en aquest espai s’oferirà un panell de professionals amb més de 100 testimonis en vídeos de 2 minuts en què es presenten els estudis realitzats i la carrera professional realitzada per cada un d’ells, la qual cosa pot resultar molt inspirador per a l’alumnat en el seu presa de decisions.

La participació en aquest esdeveniment està oberta a tots els centres que hi estiguin interessats. «La dinàmica permet, a l’ésser un esdeveniment virtual, que no tinguem la limitació geogràfica o d’aforaments, sinó que amb un enllaç pugui estar accessible des de qualsevol punt», comparteixen des de l’organització.

«Desitgem que tinguin una bona acollida per part de les cases i compleixin la finalitat amb la qual s’han dissenyat. Seguim donant respostes des de les nostres escoles salesianes al nostre alumnat, que són la raó de la nostra feina», finalitza

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...