Salesians Cartagena compleix 50 anys

5 octubre 2020

Per Salesians Cartagena.

El dilluns 5 d’Octubre es compleixen  50 anys de les primeres classes que es van impartir en el Col·legi Salesià de Cartagena. El director de la Casa Salesiana de Cartagena dirigeix unes paraules a tota la Comunitat Educatiu Pastoral de la presència felicitant-los i animant-los a continuar amb la labor que van començar cinc salesians l’any 1970.

«Aquest aniversari que esperàvem celebrar durant tot un any de trobades i actes commemoratius, s’ha vist truncat per la situació sanitària. Així i tot, no volem que aquesta efemèride quede en l’oblit, i tan necessitats de motius per a celebrar com estem en l’actualitat, amb més raó volem portar a la vostra memòria aquest aniversari que és origen de la gran obra salesiana que hui dia podem gaudir.

Van ser 5 salesians, Pablo Rodríguez, Paco Hervás, Fernando Colomer, Juan Vicente Pérez i Narcís Lozano, els que van iniciar aquesta aventura. Al costat d’ells un equip de professors de EGB, de BUP i d’FP van acollir als primers 240 alumnes que en 1970 estrenaven les instal·lacions del nou centre escolar. Recordem els noms de els primers mestres: Carmen Carrasco, Rosa Ortega, Emilio Conesa, Sebastián Cervantes, Juan Gálvez, Antonio Velasco, Andrés Otón, Virgili Lozano i José Zarco. Per a tots ells el nostre record i agraïment. També per a Sr. Juan Solé i Dª Trinidad Nieto, generosos benefactors de van donar la finca on s’alça el nostre centre.

Diumenge passat dia 4 ho vam recordar en les eucaristies de les 9.30 i de les 12.00 en la parròquia de María Auxiliadora, que en el llunyà 1970 encara era un somni que en aqueix lloc s’alçara un temple dedicat a la nostra Mare Auxiliadora. El dilluns 5 a les 12.00 el celebrarem també en el col·legi amb algun acte festiu, que respecte les mesures de prevenció en les circumstàncies que estem vivint. Els diversos grups i ambients de la casa ho aniran recordant i celebrant a mesura que puguen començar les seues activitats.

Aquest curs més que mai sentim que “Som Un”, en el record i la celebració, i sobretot en l’esperança de continuar creixent en el nostre esperit salesià de servei a l’educació dels xiquets i joves. Que ens sentim tots part d’aquesta gran història que amb 50 anys intuïm que no ha fet més que començar. Que continuem vivint l’esperit de Don Bosco enriquit pel caràcter acollidor i llegendari de la ciutat de Cartagena. Que sapiem continuar oferint una casa oberta en la qual els joves són els protagonistes de les seues vides i puguem somiar amb ells un futur millor.

Visca Don Bosco a Cartagena, Viva María Auxiliadora, Visca Salesians Cartagena!»

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...