Salesians aposta per un nou Centre Obert a Lleida

20 abril 2015

Salesians Sant Jordi –PES Lleida es farà càrrec de la gestió del Centre Obert  Municipal de la Bordeta a un local annex a la Parròquia del barri i donarà servei als infants de la zona Sud (Bordeta, Magraners i Cappont). Amb aquest, s’amplia els altres dos centres oberts de la congregació a la ciutat “El Trampolí” i “El Mercat”.

La setmana passada va tenir lloc l’acte de signatura del contracte de gestió del nou espai. De Salesians Sant Jordi hi va assistir en representació de la direcció el salesià Joan Valls, titular de Salesians Sant Jordi –  PES Lleida, en un acte presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. la Fundació Champagnat, a la qual també se li ha adjudicat la gestió d’un altre Centre Obert a la ciutat també va ser-hi present.

Joan Valls va destacar “la tasca de prevenció i de reforç a l’educació que es fa des d’aquests centres, una tasca imprescindible per a la cohesió social”. Aquests dos centres oferiran 80 places en conjunt i fan que la suma total dels infants i adolescents que s’atenen des de la xarxa de centres oberts ( els 5 municipals i 4 d’altres entitats) arribi a 440.
 
Els dos nous espais estaran a adreçats especialment a infants de 3 a 12 anys i complementaran els serveis que s’ofereixen des dels altres centres d’aquestes característiques ja existents en altres punts de la ciutat.
 
L’alcalde de Lleida va destacar que amb la posada en marxa d’aquests nous centres la ciutat prevista per a finals d’aquest mes respon a una necessitat que garanteix que nens i nenes amb dificultats puguin progressar adequadament en els seus estudis gràcies a un suport que per diferents circumstàncies, no poden trobar en el si de les famílies. El paer en cap va manifestar la seva satisfacció per la trajectòria de les dues entitats que tiraran endavant els dos projectes, una tasca que prioritza l’educació en el sentit més ampli i que inclou també suport a les famílies.

També et pot interessar …