Salesians Algesires tanca el Bicentenari del naixement de Don Bosco

8 septiembre 2015

La Casa Salesiana d’Algesires va viure el passat dia 6 de setembre, un entranyable Acte de Cloenda de l’Any Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco. Al llarg de tot el curs s’ha dut a terme un ampli Programa d’Actes, que ahir concloïa amb una Solemne Eucaristia d’Acció de Gràcies, presidida per l’Emm. Rvdm. Sr. Carlos Amigo Vallejo, Cardenal Arquebisbe emèrit de Sevilla.

Des del curs 2011-12 i fins al 2013-14, s’ha recorregut un llarg camí de preparació, en els quals s’ha aprofundit en la història, pedagogia i espiritualitat de Don Bosco. Cal destacar en aquests anys, la visita de l’urna amb la Relíquia de Don Bosco, moment d’especial importància.

El Cardenal Amigo Vallejo va dedicar unes emotives paraules a la institució salesiana a la ciutat, demostrant, un cop més, el seu amor cap a la Família Salesiana. "Don Bosco no va morir …, Continua vivint en els cors de tots els seus fidels que avui en dia, dos segles després, el recorden amb amor" va sostenir el Cardenal durant la seva homilia. Així mateix, va tenir paraules properes cap a la ciutat d’Algesires ja que, segons ha dit: "guardo molts bons record d’Algesires durant el meu Arquebisbat a Tànger".

José Antonio Perdigones, director de la Casa, abans de la Benedicció Final, va intervenir donant un gràcies en majúscules per aquests quatre anys que ens han acostat encara més a Don Bosco. Va agrair la presència de totes les persones que abarrotaven la Parròquia, i especialment va agrair la presència de Don Carlos Amigo Vallejo, que "sempre ens anima amb les seves paraules i és per a nosaltres un motiu de gran alegria acollir-lo en la nostra Casa". Va continuar dient: "la presència de Sr. Cardenal és per a nosaltres un signe de la nostra fidelitat a l’Església, com volia Don Bosco".

L’acompanyament musical de la Solemne Eucaristia va anar a càrrec de la Coral Polifònica "Ciutat de la Línia". Després de la finalització de la celebració, tots els presents van passar avenerar la relíquia de Don Bosco. La nit va concloure amb una estona de convivència.

A l’acte de cloenda van assistir-hi l’alcalde, José Ignacio Landaluce, qui va estar acompanyat per la regidora delegada d’Educació, Laura Ruiz; el president del Consell Local de Germandats i Confraries, Francisco Javier Vega Lizana, religiosos i religioses de les diferents congregacions presents a la ciutat, el Consell Educatiu-Pastoral de la Casa al complet, els membres de la Comissió Rumbo al 2015, Família Salesiana, i devots de Don Bosco.
 

També et pot interessar …