Es publica el pòster de l’Estrena 2021

29 septiembre 2020

Per ANS.

«Moguts per l’esperança: “Jo faig que tot sigui nou” (*Ap 21,5)», aquest és el títol que el Rector Major, el pare Ángel Fernández Artime, ha triat pel tema de l’Estrena  2021. Com tots els anys, el seu missatge està acompanyat per una imatge que tradueix gràficament les seves intuïcions i les directives que el Pare i centre d’unitat de la Família Salesiana ofereix a tots els seguidors de Don Bosco i que serà enviat a les cases salesianes de tot el món, justament en aquests dies.

Donant continuació al camí emprés fa alguns anys, el d’encarregar l’elaboració del pòster de l’Estrena a artistes de diversos contextos i orígens geogràfics – de manera que recullen cada vegada les diverses sensibilitats presents en l’univers salesià – el Dicasteri de Comunicació Social va voler privilegiar per a aquesta edició les percepcions d’Amèrica Llatina.

Entre els diversos esborranys proposats va resultar guanyador el del dibuixant argentí Gustavo Daguerre, 41 anys d’edat i una vida sencera en els ambients salesians, que actualment treballa com a coordinador de pastoral en un institut de les Filles de Maria Auxiliadora i que havia participat en  el Boletín Salesiano com a il·lustrador.

A continuació el dibuixant presenta la imatge:

“Quan em vaig assabentar de la frase que acompanyaria l’Estrena 2021: “Ens mou l’Esperança… Jo faig que tot sigui nou”, vaig pensar en la necessitat d’oferir mitjançant la imatge, el que per a mi és contundent en aquesta ocasió… ESPERANÇA. I per a nosaltres, com a comunitat de creients la nostra esperança està posada en Jesús. Sovint escoltem en aquests temps que vivim, que la gent està abandonada. Ha estat suficient amb una pandèmia perquè la humanitat “tremoli” i es torni molt més vulnerable. I en aquesta humanitat ferida estan inclosos els nostres joves… els privilegiats del nostre carisma.

Per aquest motiu en la imatge, Jesús està al mig, sostenint, alçant, no només tendint la seva mà, sinó també amb la mirada comprensiva que dignifica. Un ambient que tendeix a convertir-se, d’un escenari gris, fosc, dens a un altre ple de color, amb la claredat necessària per a veure en els rostres dels qui ens reben, el testimoniatge de Crist.

Que el nostre gran desafiament com a Família Salesiana sigui senzillament ser signes d’Esperança, de posar llum i color, de mirar amb la mirada comprensiva, de continuar sanant i acompanyant el que aquesta pandèmia ha ferit, de continuar estant atents a les necessitats dels altres com ens van ensenyar María Mazzarello i Don Bosco”.

El pòster arribarà a les cases salesianes abans de finals d’octubre. Els il·lustradors salesians de tot el món podran, a més modificar el fons del pòster per a representar les diverses realitats locals.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...