Representació salesiana a ‘The Global Digital Community Kick-off’

10 diciembre 2021

L’esport educatiu salesià va ser present a la trobada ‘The Global Digital Community Kick-off’, celebrada a la jornada del 7 de desembre amb l’organització de Save the Dream; el Pontifici Consell per a la Cultura i Sport for Humanity.
 

Aquesta iniciativa, que va comptar amb la presència de més de mig centenar d’entitats que fomenten la creació d’una comunitat global i en què va participar Salesians Trinidad en nom de la comissió inspectorial d’esport de la Pastoral Juvenil Salesiana, vol ser el punt de partida de la reflexió conjunta de diferents proveïdors mundials on l’esport, els valors i l’educació uneixin les seves forces.

La primera reunió en línia, que va servir com a pluja d’idees, va comptar amb les paraules de benvinguda i obertura de Mons. Melchor Sánchez de Toca, subsecretari Pontifici Vaticà al Consell de Cultura de la Santa Seu, David Eades, president de Sport for Humanity, Massimiliano Montanari, director executiu de Save the Dream i Michael Hershman, director executiu de The Soloviev Group.

 
També hi va haver ocasió de comptar amb les intervencions de Gabriela Ramos, Subdirectora General d’Afers Socials i Ciències Humanes de la UNESCO, Raffaele Chiulli, president de la ARISF i Philip Leopold, Director d’Associacions i Avanç de Sport for Humanity, que van presentar el sentit de la trobada, les metes marcades i les modalitats de l’associació.

Posteriorment els participants es van dividir en diferents sales virtuals per discutir temes d’interès i contribuir amb el seu coneixement i experiència en la formació i la implementació de la iniciativa. La visió salesiana va estar representada al grup de treball sobre la identificació de missatges clau i valors fonamentals amb la participació de Diego Pérez Ordóñez de Salesians Trinidad.

 
«Es tracta d’un fòrum on van de la mà de representants del Vaticà, Unesco, Sevilla FC, ONGD mundials, empreses privades, fundacions, juntament amb persones de comitès olímpics de països com Portugal o Itàlia, o el Comitè paraolímpic, en què vam tenir oportunitat de mostrar els valors de l’esport educatiu, ideal a la nostra identitat, i aquí vaig poder presentar els nostres valors a l’esport educatiu», compartia Diego Pérez sobre la trobada
 
 
Esport Educatiu Salesià
 
 
L’esport és educatiu, en la varietat de les obres i presències, quan es troba emmarcat en el Projecte Educatiuvo-Pastoral del Centre, amb uns fins clars i concrets, una estructura definida, més enllà de tota improvisació i animat per persones concretes serioses, responsables i portadores de valors. Aquests elements poden sens dubte validar aquest mitjà educatiu integral que és l’esport amb el seu ric ventall de possibilitats.
L’esport també és una estupenda plataforma d’acció pastoral. Hi ha una sèrie d’elements que fan de l’esport un lloc de proposta evangèlica i pastoral en clau salesiana per als infants i joves com a capacitat de convocatòria i formació de grup; el desenvolupament de valors com ara l’esforç, la solidaritat, la disciplina, l’altruisme, la preocupació pel treball dels altres; i, la possibilitat de compartir experiències i models didentificació, amb gran sentit de confiança i obertura als membres de lequip i animadors esportius.
 
 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...