Recursos SMX: Bon dia per a Plataformes Socials

14 enero 2015

En aquesta ocasió es van presentar els "Bons dies salesians", un nou subsidi que s’ofereix per bon dia / bona tarda / i bona nit dels projectes socials, centres de dia, centres oberts, PQPI o cases d’acollida, de les plataformes socials de tot Espanya.
 

Com el seu nom indica es sol utilitzar diàriament, de vegades a primera hora del matí quan els joves entren en els projectes, o bé a la tarda. A les cases d’acollida i projectes residencials se solen utilitzar a la nit abans d’anar a dormir o en altres moments més adequats. Són els educadors dels projectes els encarregats de dur-los a terme, encara que es reserva un dia perquè el directors siguin els que dirigeixin unes paraules a l’estil de com ho feia Don Bosco ", explica.

José Luis Aguirre Macías, conseller de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, és un dels responsables "que participa, produeix i aporta" aquesta nova eina que té el seu origen en la Fundación Proyecto Don Bosco. "Són recursos que es feien per a un centre concret de la Fundació amb molt bons resultats. Es va estimar en el seu moment compartir-los amb tots els projectes socials de la mateixa i ara ja s’envien a totes les plataformes socials d’Espanya", explica el salesià coadjutor .

Un instrument amb bona acceptació que s’ha anat consolidant durant els últims cursos fins a esdevenir una eina necessària. "Al final de cada any escolar es fa una enquesta d’avaluació i la valoració és molt positiva. Cada any s’han aportat alguns suggeriments de millora que s’han anat introduint. Quan falla o es retarda alguna setmana ho solen demanar", afegeix.
 

Els bon dia es poden descarregar directament des aquí. 

A fons

José Luis Aguirre Macías és Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esport per la Universitat de Granada i Diplomat en Teologia. Gran Canari de naixement i Salesià de Don Bosco des de l’any 1985.

Té una dilatada experiència en el treball amb menors en risc d’exclusió. Com a voluntari, ha exercit tasques de coordinació d’equips d’animadors, als barris de Haza Grande de Granada, San Antonio i Barroso en los altos de la Orotava i La Costa en Santa Cruz de Tenerife. També ha exercit tasques de voluntariat a Málaga Acoge i en els centres penitenciaris de Alaurín de la Torre a Màlaga i a la presó de Jaén. Ha estat director pedagògic i coordinador d’esports en els centres salesians de Còrdova i La Orotava (Tenerife) i en els últims anys ha estat el director del Centre de dia per a menors amb mesures judicials que la fundació que Proyecto Don Bosco té a Jaén.

Actualment compagina la presidència estatal de les plataformes socials salesianes amb el treball dels projectes socials a la Inspectoria Maria Auxiliadora.

També et pot interessar …