Publicat el cartell de l’Estrena 2022: «Feu-ho tot per amor, res per força»

26 noviembre 2021

«Fes-ho tot per amor, res per força» és el tema que el Rector Major, don Ángel Fernández Artime, ha elegit pel cartell de l’Estrena de 2022, inspirat en Sant Francesc de Sales, amb motiu del 400 aniversari de la seva mort.

Aquest lema també ha estimulat a varis artistes de tot el món, que han enviat a la Seu Central Salesiana diverses propostes per a la representació en imatges d’aquest missatge clau per a la Família Salesiana.

Entre tots els rebuts, el X Successor de Don Bosco n’ha seleccionat dos, que de diferent manera i amb diversos enfocaments són capaços d’interpel·lar i de motivar la Família Salesiana a actuar sempre a l’estil de Don Bosco i amb la típica bondat amorosa del sant de Ginebra.

Un cor carregat de joves

El primer dels dos cartells és obra de l’artista espanyol Agustín de la Torre, qui col·loca un gran cor roig en el centre de la imatge, que actua com a clau per a interpretar el cartell: el cor, de fet, és l’òrgan central de la vida, que dona vida a tot el cos; en l’imaginari col·lectiu és també el lloc dels sentiments, on neixen l’esperança, l’alegria, l’amor per a compartir amb els altres. I en el cor salesià, que sempre glateix pels joves, -com a mostra el traçat d’un electrocardiograma esbossat sobre el fons multicolor- d’un cop d’ull es veu que hi ha lloc per a tothom: és un cor on ningú pot considerar-se exclòs.

En una escena de gran impacte visual i amb trets d’acord amb la tradició salesiana, l’autor introdueix un element d’autèntica novetat: una perspectiva que emmarca els joves des de dalt, com si es dirigís a ells amb la mirada de Déu; i, per una altra banda, aquesta mirada es retornada pels joves, qui amb la seva actitud semblen projectar somnis i desitjos cap el Cel.

Protectors de la joventut

Don Bosco -representat d’acord a la imatge clàssica que s’ha convertit en patrimoni visual de la humanitat- se situa en el punt de convergència dels dos cotats del cor. Des d’allí i amb la seva mirada franca i els braços oberts sembla indicar als salesians i a la Família Salesiana, la virtut de rebre’ls i la gran collita de joves que els esperen.

Aquests són nois i nies de tots els colors, de diferents grups d’edat, en diferents estats de salut i condició social, compromesos en múltiples activitats: hi ha qui es dediquen a la música, estan els entusiastes de l’esport, els que es preocupen per la creació, els que conreen l’estudi i la vida religiosa… Perquè tot jove és important per a Don Bosco i els seus seguidors, i en cada activitat estan invitats a posar-hi el seu cor.

Darrere de Don Bosco, hi ha els dos patrons de la Societat Salesiana, Sant Francesc de Sales i Maria Auxiliadora, per a recordar els orígens i més encara, les arrels de la Congregació i de la Família Salesiana.

I els espectadors més perspicaços no tindran cap problema per a identificar altres nombroses referències especialment inserides en el marc visual, que fan que el sabor salesià del cartell sigui veritablement estimulant.

Elements que van des de les roses amb espines del famós somni de Don Bosco, arriba a l’esquerra, fins les castanyes que sosté un nen en cadira de rodes, en referència a un dels miracles més famosos del Sant de la Joventut; des del gos «gris» en el centre del cor, fins els logos dels Salesians i de les Filles de Maria Auxiliadora en algunes de les camises dels nois; des de la típica creu salesiana fins el llibre del Projecte de Vida Apostòlica dels Salesians Cooperadors, sobre el qual el nen de la part superior dreta recolza la mà…, en un conglomerat d’elements que fins i tot podria ser objecte d’una volguda convergència.

En definitiva, tota l’obra de l’artista espanyol Agustín de la Torre sembla cridar a través de la imatge per a recordar a tots els membres de la Família Salesiana que posin el cor en cada servei fet als joves.

Tant aquest com l’altre cartell, de Mauro Pallotta, estaran disponibles en sis idiomes en el lloc web www.sdb.org; per a les edicions en altres idiomes, l’arxiu editable en format psd estarà disponible en el mateix lloc.

Pots accedir a tot el contingut sobre l’Estrena a:
https://www.salesianos.edu/aguinaldo/

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...