‘Projecte Enviats’, solidaritat en l’ADN de Salesians Córdoba

20 julio 2020

Per Salesians Córdoba.

Aquest estiu està sent molt diferent a la Casa Salesiana de Còrdova. El tradicional ‘Oratori d’Estiu Salesià’ va ser suspés donada la situació d’alerta sanitària tenint en compte les indicacions del Ministeri de Sanitat amb la finalitat de protegir la salut de la població, i especialment, dels xiquets i famílies que confien en l’activitat de la casa cordovesa cada època estival.

«És per això que des del Centre Juvenil *DOSA, juntament amb la pastoral de la casa, no podíem quedar-nos sense fer res enfront de les devastadores conseqüències socials i econòmiques que ha provocat el COVID-19», comparteixen des de Salesians Córdoba després del bon acolliment del ‘Projecte Enviats’. Una activitat que, en línia amb la campanya «Som Un» que comparteixen tots els cases de la *Inspectoría Salesiana María Auxiliadora, ha fet realitat la frase de Sant Joan Bosco: “On reina la caritat, ací està la felicitat”.

Des d’un primer moment, una vegada anunciada la suspensió, un grup d’animadors es va posar en contacte amb cadascuna de les famílies amb l’objectiu de conéixer la seua situació per a ser conscients de les necessitats de cadascuna per a poder donar-los una millor resposta.

«Creem un grup de voluntaris amb integrants de tota la Família Salesiana: xavals dels grups Sal *Terrae, Germanor Salesiana del Prendiment, Llars Don Bosco, Salesians Cooperadors, Associació d’Antics Alumnes, professorat, mares i pares del col·legi i alumnes majors d’edat. Més de 50 voluntaris que estan aportant el seu granet d’arena, matí i vesprada durant tot el calorós mes de juliol», expliquen sobre aquesta gran xarxa solidària.

En l’actualitat, el centre ajuda a 17 famílies amb aliments i reforç escolar, mentre que la Fundació Projecte Don Bosco ajuda a les mateixes amb l’assessorament laboral. A més, la presència salesiana col·labora amb el Banc d’Aliments de Còrdova, Càritas Parroquial de Sant Lorenzo i l’Associació Compartir.

«Déu ens ha anomenat en aquest mes de juliol a viure la nostra vocació de manera diferent. Ens hem posat al servei de la nostra societat», comparteixen des de la Salesians Córdoba sobre aquest projecte que anima ser ‘enviats, com Jesús va enviar als seus Apòstols a fer el bé’.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...