Programa d'actes pel Bicentenari

22 diciembre 2014

Gener, mes en què se celebra la festivitat de Sant Joan Bosco, es presenta amb un calendari molt intens. El dia 14 tindrà lloc una solta de globus a les escoles salesians d’Espanya; i el 24 s’estrenarà a Sevilla el musical ‘Gràcies Don Bosco’. Entorn del dia 31 es disputaran les clàssiques curses populars per Don Bosco, entre les que destaquen les de Madrid, Valladolid i Salamanca.

El dia de Sant Joan Bosco, l’arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, presidirà una missa per l’ocasió a la Catedral de l’Almudena. L’endemà, l’1 de febrer, es retransmetrà una missa des del temple dedicat al Sagrat Cor de Jesús i administrat pels salesians al Tibidabo de Barcelona.

En els següents mesos, les activitats més destacades seran el Congrés Pedagògic Internacional, que tindrà lloc a la UPS de Roma del 19 al 21 de març; la celebració de la primera festa inspectorial el 25 d’abril; i la Trobada dels bisbes salesians a Torí, entre el 21 i el 15 de maig.

El Papa Francesc visitarà Torí el 21 de juny per venerar el Sant Sudari i honrar Don Bosco. L’activitat repunta a l’agost, amb la celebració del Congrés Internacional de Maria Auxiliadora, del 6 al 9, i de la Trobada Internacional del MJS, del 10 al 17, tots dos a Torí. I al cor del Piemont, com no podia ser d’altra manera, tindrà lloc l’Acte Oficial de Cloenda del Bicentenari el 16 d’agost.

El 8 de desembre de 2015, se celebrarà a Madrid una missa d’acció de gràcies per Don Bosco. A més, encara estan per determinar dues cites més: un acte cultural i un acte a l’Ambaixada Italiana.

Tota la informació sobre els actes commemoratius del Bicentenari es pot trobar al bloc Don Bosco 2015. També aquí es pot consultar el tríptic elaborat per la Inspectoria Santiago el Major.

També et pot interessar …