Presentat el logotip del Capítol Inspectorial 2022

16 diciembre 2021

Per Salesians Comunicació

La Inspectoría Salesiana María Auxiliadora celebrarà a la Casa-Seminari de Málaga del 18 al 22 d’abril del 2022 el Capítol Inspectorial on participaran més d’un centenar de salesians i seglars de les presències salesianes d’Andalusia, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Canàries, Extremadura, Illes Balears i Regió de Múrcia.

El Capítol Inspectorial és una trobada que té com a objectiu abordar temes estratègics de la Congregació i serà la tercera edició que se celebra des de la unificació de les inspectories d’Espanya el 2011, després dels compartits durant els cursos 2015-16 i el 2018-2019.

Aquestes sessions, convocades segons l’article 172 de les Constitucions Salesianes, donaran continuïtat al treball iniciat al Capítol General 28, amb especial atenció a les Línies Programàtiques del sexenni assenyalades pel Rector Major i el seu Consell. «Per a la Inspectoría María Auxiliadora es tracta d’una oportunitat providencial per discernir la voluntat de Déu davant del repte sempre actual de com ser avui coherents a la nostra opció de consagrats, al servei dels joves, segons el carisma de Don Bosco», compartia Ángel Asurmendi, provincial de la Inspectoría, com a al·lusió al discurs d’obertura del Rector Major a Valdocco el passat CG28.

El tema que es desenvoluparà durant el mes d’abril, que porta com a títol «Prioritat de la missió salesiana entre els joves d’avui», marcarà les línies del Projecte Orgànic Inspectorial que guiaran la vida i missió de la Inspectoría per als propers sis anys. A més de donar a conèixer el tema, anunciar el nomenament de Juan Bosco Sancho com a Regulador del CI’22 i la composició de la comissió precapitular integrada per Salesians i seglars, es presenta als mesos previs la imatge corporativa que presidirà la trobada i les diferents comunicacions.

El nou logotip: un fil invisible que va al cor i a l’essència salesiana

Inspirat en l’enunciat «Prioritat de la missió salesiana entre els joves d’avui», la imatge corporativa desenvolupada per la Delegació de Comunicació a partir de la reflexió de la comissió precapitular pren com a punt de partida la trobada clau de Don Bosco amb un dels molts Bartomeu Garelli que habiten les presències salesianes.

El logotip, acompanyat per les inicials CI, suggereix amb traços dinàmics, allò essencial d’aquest diàleg en què el sant italià escolta, fent realitat les ‘paraules a cau d’orella’, s’atura per respondre amb fidelitat a la joventut d’avui i de demà des de l’amorevolezza.

Un traç fi sense artificis, com a picada d’ullet al relat tradicional compartit en diferents dinàmiques, Bon dia i moments d’activitats de Temps de Lleure, que representa «un fil invisible que connecta aquells que estan destinats a trobar-se, sense importar temps, lloc o circumstàncies. El fil es pot estirar o contraure, però mai trencar». Un traç combinat amb els colors corporatius que simbolitza la prioritat de la missió salesiana entre els joves d’avui, el perfil del salesià per als joves d’avui i el treball al costat dels seglars, la missió i la formació.

D’altra banda, i com a picada d’ullet a Pablo Ruiz Picasso, pintor universal i ambaixador malagueny, que representa la ciutat amfitriona. Un homenatge als dibuixos d’un traç en què va demostrar la grandíssima habilitat per omplir de sentit el buit sense aixecar mai la mà del paper, sense poder tornar enrere i corregir. Una invitació a mirar, com deia Don Bosco, endavant, sempre endavant.

Una imatge corporativa que es llança abans de l’esdeveniment i que s’omplirà de vida amb la feina compartida del 18 al 22 d’abril del 2022 a Málaga.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...