‘Posar passió i esforç a les coses que fas té un efecte dominó que contagia als que estan al teu voltant’

5 octubre 2020

Per Comunicació.

L’estil salesià està un any més, molt present en els Premis Educa 2020 als Millors Docents de centres públics i privats d’Espanya que reconeixen públicament la labor dels grans docents que viuen i gaudeixen el seu treball, eduquen per a la vida al seu alumnat i s’involucren al màxim en tot el procés educatiu, tant dins com fora de l’aula. Aquests premis, coneguts com «Els Goya de l’educació», busquen realçar socialment la figura del bon docent, la seua implicació en el procés d’ensenyament del seu alumnat així com la seua importància per a la societat. Són les pròpies famílies dels alumnes les que proposen cada any als docents.

Entre els nominats a aquest certamen, que compta amb la coorganització de la plataforma MIAC (Mestres Innovadors Alumnes Competents) i la col·laboració de la Fundació Obra Social ABANCA, es troben cinc docents salesians que representaran l’estil educatiu de Don Bosco en la final.

Entre ells, en la categoria d’Educació Primària es troba Gema Pérez de Salesians sant Antoni Abat de València i Israel Cacheiro de Sant Ignasi de Cadis. En la categoria Educació Secundària i Batxillerat es troba Lídia Borniquel de Salesians L’Almunia (Saragossa), Santiago *Romá de Salesians Joan XXIII d’Alcoi (València) i Juan Francisco Falcón per la seua labor educativa en Salesians La Cuesta.

Què suposa aquest premi com a docent?

Gema Pérez: «La veritat és a en rebre aquesta nominació em sent agraïda, afortunada i feliç. Sempre m’he sentit afortunada d’haver pogut complir un dels meus somnis que ha sigut des de sempre ser mestra. Per a mi ser mestra no és només una professió, va molt més allà. A més em sent agraïda fins a l’infinit a aqueixes famílies que han confiat en mi i m’han proposat en aquests premis d’educació. Només estar nominada és un sentiment d’orgull al saber que altres persones s’adonen del teu esforç i el teu treball i t’ho fan saber d’una manera especial. Personalment pense que posar passió i esforç a les coses que fas no sols multiplica els resultats del teu treball, a més té un efecte dominó que contagia als que estan al teu voltant. A vegades la vida et dóna sorpreses i et porta per camins inesperats!

Estic molt orgullosa i feliç de treballar amb un equip que em vol i em valora, amb unes famílies que confien en mi i es mostren sempre tan pròximes i amb uns alumnes, els meus xiquets, amb els quals aprenc cada dia, millore al seu costat i als quals dedique cada dia mil i una somriures (fins i tot davall de la màscara) i la meua *super energia.
Per descomptat continuaré treballant i dedicant el meu temps i el meu esforç als meus alumnes i a formar-me (cosa que encara no he deixat de fer mai!!! ) perquè mai es deixa d’aprendre».

Juan Francisco Falcón: «Sóc un profe afortunat per tindre la sort de rebre el reconeixement dels meus alumnes, que són els que m’han nominat. Com a educador salesià, només puc donar-li gràcies a Déu pel regal que ha sigut treballar al costat d’ells l’any passat, conéixer les seues històries, superar el confinament i les dificultats amb alegria. En definitiva, un regal enorme».

Lídia Borniquel: «La veritat és que com a educadora, això t’anima a seguir, encara més si cap, amb la labor educativa pensant sempre en l’alumne. El que menys he pensat era en el meu reconeixement per part d’un jurat extern, sinó en què haja sigut gent pròxima al meu entorn (famílies, alumnes…) qui haja pensat en mi per a ser nominada en aquests premis, això m’ompli de satisfacció perquè almenys, en ells he sembrat el que sempre he volgut, no ser només una professora, sinó un referent perquè quan tiren la vista arrere, em recorden entre tots els docents que han tingut al llarg de la seua educació. Crec que és el més important, deixar petjada en ells com ho va fer Don Bosco».
Santiago Romá: «És un reconeixement al treball de tot el Col·legi Salesià Joan XXIII d’Alcoi. És una manera de donar-nos ànim i dir-nos, ànim, no baixes el ritme, t’han posat el llistó molt alt i no pots fallar-los».

Israel Cacheiro: «Cert és que encara que siga el tercer any consecutiu que tinc la sort d’aparéixer en aquesta llista tan bonica, cada any em sorprén i m’entusiasma més. Em quede amb l’afecte i el reconeixement de les famílies i dels meus alumnes que són els que fan que siga ací.  Realment és el bonic de tot això, el saber que, el treball com a docent salesià, arriba més enllà de les classes, als cors i és ací on va encaminada la meua metodologia, a convertir l’educació en una cosa tridimensional (alumnes, famílies i mestre), alguna cosa que per a qualsevol salesià deuria resultar-li molt familiar el «sistema preventiu», fent-nos voler».

 

El próximo 5 de diciembre se publicará el listado de los 10 finalistas de cada categoría. El 10 de enero se publicarán los puntos obtenidos por cada finalista, obteniendo el título de Mejor Docente de España aquel profesor o profesora que consiga mayor puntuación.

Los ganadores de cada etapa educativa (Infantil, Primaria, Secundaria/Bachiller, FP y Universidad) recibirán un premio económico de 1000 euros+Diploma+Estatuilla. Y los 10 finalistas en cada una de las anteriores categorías recibirán un diploma especial + estatuilla.  Los ganadores saldrán según una serie de variables publicadas en la web www.mundoeduca.org 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...