Petites grans accions per un món millor

8 julio 2021

Per Vicente Verdú.

Una iniciativa que parteix de l’AMPA del Col·legi Salesians Sant Joan Bosco de València, en la qual la implicació de l’APAE del Liceu Francès de València ha estat part fonamental i de l’empresa SUARDIAZ GROUP sense la qual hauria estat gairebé impossible dur-la a terme. I tot neix des del compromís de tots els que formen el centre salesià amb una causa més que lloable com el projecte Willka. Un projecte que respon a la construcció d’una escola a l’aldea de Soavinarivo, Madagascar que ha estat una realitat gràcies a l’esforç de molts col·laboradors i amb els fons recaptats amb el llibre escrit per Carlos Gómez, professor del Col·legi Salesians Sant Joan Bosco de València i que porta per títol precisament Willka.

Davant la necessitat transmesa per Carlos Gómez al febrer de 2020 a l’AMPA del Col·legi Salesians Sant Joan Bosco de València de dotar aquesta escola amb material escolar, perquè muntar una biblioteca de llibres en francès allà era gairebé impossible, la maquinària es va posar en marxa.  L’AMPAS dels Salesians es va posar en contacte amb el APAE del Liceu Francès, van fer seu el projecte i amb la implicació de les famílies van aconseguir recollir els 1.200 llibres que el dia 27 de juny sortien cap a Soavinarivo. Però faltava algú expert en la logística a Madagascar que ho fes possible. L’AMPAS dels Salesians va contactar amb José Ignacio Sáez, Director a València de SUARDIAZ GROUP, que des del primer moment es va implicar juntament amb la seva companyia i ¡s’ha aconseguit!

«Han organitzat, gestionat i patrocinat l’enviament, compromesos i il·lusionats amb el projecte, que també han fet seu, i que farà que en 40 dies, en una altra part de món, més de 350 infants sense recursos disposin d’una gran biblioteca de llibres de lectura per a totes les edats. Una cosa que en aquesta poblet remot de Madagascar és un somni que es farà realitat «, expliquen.

Una petita gran acció que contribueix a que el futur de Madagascar i els seus infants sigui una mica millor. El desenvolupament de les nacions pobres depèn en gran mesura de l’educació dels seus infants i joves, i que necessita de la solidaritat de famílies i empreses d’aquesta part de món per aconseguir-ho.

«Un exemple és aquest en què la col·laboració Empresa/Família pot aconseguir canviar, al menys, una part del nostre món, fent persones més formades i felices», comparteixen.

També et pot interessar …