Pels nostres joves, reforma d’estrangeria, ja!

13 septiembre 2021

Per Juan Carlos Macías

El passat divendres 10 de setembre una representació del Programa Buzzetti de Córdoba i Jaén, integrada per joves i educadors, van participar en la concentració davant del Ministeri de l’Interior, a Madrid, per exigir la reforma del Reglament d’Estrangeria, que aquest ministeri té bloquejada.

En el manifest llegit i remès a les autoritats i signat per gairebé 300 entitats, entre elles la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, s’exigeix que els joves que surten dels centres de protecció de menors puguin treballar a l’arribar als 18 anys i renovar el seu permís amb el suport de les entitats socials, que els atenem.

La situació és tal que tenen autoritzat treballar entre els 16 i 18 anys i arribada la majoria d’edat-que és quan més falta els hi fa- els hi prohibeixen treballar i han d’esperar a complir tres anys a Espanya i trobar un contracte d’un any a jornada completa per poder sol·licitar el permís de treball. En molts altres casos, per renovar el permís de residència que han aconseguit sent menors se’ls exigeix demostrar ingressos econòmics propis de 564,00 € mensuals, alhora que se’ls prohibeix treballar. De la mateixa manera, al quedar molts sense permís de residència en vigor tampoc poden realitzar cursos formatius de qualitat que li possibiliti una millor i fàcil inserció sociolaboral. En definitiva, un carreró sense sortida!.

«Aquesta és la situació de molts dels nostres joves amb la situació més precària. Un clam juvenil per als nostres oïdes i cors salesians, que confia i espera de la nostra resposta i afecte», comparteixen.

També et pot interessar …