Or salesià en el campionat ‘AndalucíaSkills’ de Formació Professional

21 mayo 2021

El VI Campionat de Formació Professional “Andalucía skills” va deixar un gran resultat per a les aspiracions dels estudiants salesians que es van concentrar en diverses seus per celebrar una nova edició d’aquest campionat en el qual l’alumnat de Formació Professional concursa entre centres educatius que se celebra cada dos anys amb l’organització de la Conselleria d’educació i Esport, i finançat pel Ministeri d’educació i cofinançat pel Fons Social Europeu.

 

Aquest cop, de forma excepcional, s’ha desenvolupat de manera virtual, on cada participant va realitzar les proves des del seu propi centre educatiu per garantir el compliment de totes les mesures sanitàries de seguretat. En la connexió s’han trobat 150 participants de 75 centres de les vuit províncies andaluses amb l’objectiu de posar de manifest el desenvolupament de les competències professionals de tipus tècnic i el grau d’excel·lència que arriba aquest alumnat amb la seva formació en el sistema educatiu de la comunitat autònoma.

Els campions autonòmics de cada edició conformaran la delegació andalusa que competirà en els campionats nacionals Spainskills 2021, i és aquí on es comptarà amb una selecta representació salesiana.

Luis Saltaje Calle, alumne de l’escola salesiana de Cádiz, sota la supervisió i ajuda del professor tutor Rafael Montero González, va obtenir la medalla d’or en la prova d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, un cicle formatiu de grau superior que ofereix el centre gadità. En una competició molt renyida es va imposar a d’altres set estudiants andalusos, superant proves referents als continguts que estudia el citat grau superior, com és el cas d’Eines per a configuració d’objectius, Ciberseguretat, Virtualització de servidors o Configuració d’una explotació d’un sistema informàtic mitjançant usuaris.

D’altra banda, l’alumnat de cicles del centre Salesià «San Luis Rey» a Palma del Río va aconseguir l’or en Control Industrial, bronze en Tecnologia de l’Automòbil i bronze en Refrigeració. «Enhorabona Fernando, Sergio, Jaime i els seus tutors per l’excel·lent treball realitzat, no només en el campionat, sinó també al llarg de tot el curs. Ara a representar Andalusia en el següent Spain Skills», compartien des de la casa.

 

Igualment, l’alumne Juan Romero Guisado i els professors Fran Rodríguez Dorado i Fernando Mejías Sanguino de Salesians Trinidad, la medalla d’or en la modalitat CNC-FRESAT.

 

El conseller d’Educació i Esport, Javier Imbroda, va atorgar les medalles en una gala virtual, destacant «el nivell dels treballs, la implicació i la professionalitat» dels premiats, a més de la importància de la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments, «sobretot amb les circumstàncies actuals, perquè serveixen de motivació i empenta per als nostres joves talents de la Formació Professional i futurs emprenedors d’Andalusia «.

 

Els representants salesians competiran a nivell nacional a finals d’aquest any, en la fase final que es celebrarà a Madrid. Després de la trobada nacional, els joves finalistes podran arribar successivament als Euroskills i Worldskills.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...