Obertura de la Porta Santa en Mornese

7 enero 2016

La capella dedicada a Santa Maria Mazzarello en Mornese va ser triada junt pel Bisbe de la Diòcesi de Acqui Terme, Mons. Piergiorgio Michiardi, per a tota la Diòcesi com a Església jubilar. Els que no puguin anar a Roma per viure el Jubileu de la Misericòrdia plenament, podran fer-ho mitjançant la introducció de la Porta Santa en el Santuari en Mornese.

"L’obertura de la Porta Santa aquí en Mornese, és una profunda experiència de gràcia que toca a tot l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora i a totes les persones que entraran en aquest temple. La seva Excel·lència, ens sorprèn l’elecció, que és per a nosaltres un do preciós en aquest Jubileu extraordinari de la Misericòrdia". – Amb aquestes paraules, Sor Piera Cavaglià, Secretària General de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora, va agrair en nom de la Superiora General, Mare Yvonne Reungoat i de totes les Filles de Maria Auxiliadora al món, al Bisbe Mons. Pier Giorgio Micchiardi, qui va presidir la celebració d’obertura de la Porta Santa del Santuari dedicat a Mare Mazzarello.

Enfront d’una gran plaça plena de religioses de tot el Piemont, de Ligúria, els paisans de Mare Mazzarello, les autoritats civils i militars, la Superiora Provincial Sor Elideix Degiovanni; el Bisbe va obrir la Porta de la Misericòrdia que aquest any es trobarà amb la fe de nombrosos pelegrins que vénen a Mornese.


Mons. Micchiardi, durant l’homilia en la Missa que va seguir al ritu d’obertura, va dir: "La Porta Santa del Santuari de Santa Maria Domenica Mazzarello ens recorda una de les característiques del Jubileu extraordinari de la misericòrdia: la necessitat d’esforçar-se a buscar la santedat com una resposta a l’amor de Déu que ens precedeix. L’obertura d’aquesta porta dedicada a la Santa de la nostra terra – ha afirmat – ens crida al projecte d’amor que Déu té sobre cadascun de nosaltres, i ens recorda que és possible, seguint els passos dels nostres sants i beats. Una santedat s’aconsegueix imitant la fe i el radicalisme evangèlic dels quals ens van precedir. La presència en Mornese, en aquest moment extraordinari per a l’Institut de les Filles de Maria, és una experiència d’Església viscuda amb alegria i radicalitat. Volem dedicar aquest esdeveniment als joves que creuaran aquesta Porta Santa, perquè la fe fresca i jove com a Mare Mazzarello pugui transformar-se en cadascun de nosaltres en vida plena”
 

 

 

 

També et pot interessar …