"Nosaltres ens quedem pels joves"

17 noviembre 2014

“Acabem de començar l’any escolar. A la nit s’escolten encara alguns trets i pels carrers patrullen els militars per intentar protegir a la població.. Ahir van matar davant de casa un jove per robar-li una vella moto. Hi ha moltes armes incontrolades a la ciutat però nosaltres ens quedem pels joves.

A poc a poc la pau s’obre camí i es fan presents petits mercats, taxistes, funcionaris i tanta gent que es mou d’aquí cap allà. Nosaltres volem continuar normalitzant aquesta situació obrint el Centre d’Educació Secundària “Don Bosco” de Bangui. Molts pares ens porten els seus fills convençuts que a Don Bosco es pot aprofitar aquest any escolar i molts joves vénen amb l’esperança de poder estudiar en pau.

Molts centres no podran obrir en aquest con-text d’inseguretat. L’estat deu molts mesos de salaris als professors. Als Salesians hi ha professors, classes i un espai de seguretat. Els professors són la garantia de relacions humanes i protecció. No es pot deixar a la joventut al carrer, posant-la en risc de patir violència i perdre el ritme de formació acadèmica. 

També et pot interessar …