Neix l’Observatori Vocacional de Bioètica al Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de València amb la col·laboració Universitat de València

8 marzo 2021

Per Salesians Comunicació.

El divendres 5 de març va tenir lloc la primera sessió de presentació amb alumnat de 2n de Batxillerat. Una primera presa de contacte amb la Bioètica per animar, motivar el projecte, explicant què és la bioètica i la importància d’aquesta disciplina per donar resposta als nous dilemes ètics que aquesta societat actualment presenta. Per a això, es va comptar amb la presència de Juan Peris, director de l’escola i professor de filosofia a Batxillerat, així com d’Agustín Domingo Moratalla, catedràtic de filosofia moral i política de la Universitat de València.

Agustín Domingo Moratalla ha declarat que «es tracta d’enfortir iniciatives de transferència de coneixements entre la universitat i els centres educatius al servei de la societat».

Al col·legi, l’alumnat de Batxillerat investigarà, analitzarà, aclarirà i divulgarà qüestions actuals de bioètica entre la societat valenciana. S’escollirà un tema que tingui a veure amb la bioètica. S’iniciarà una investigació per part dels membres de l’observatori de forma individual. Es posaran en comú les indagacions realitzades. Hi haurà una reunió mensual. Finalment, s’analitzarà en grup i es redactarà un escrit amb les conclusions. Els resultats es publicaran a xarxes socials i al diari de l’escola, entre d’altres canals de comunicació.

Les temàtiques seran la cura de l’entorn, progrés de totes les persones, dignitat humana, acords globals cap a una autonomia moral global, interculturalitat i respecte.

El projecte durarà dos anys i implicarà l’alumnat de 2n de Batxillerat que comença amb el projecte aquest curs i l’acabarà en el seu primer any de carrera.

En definitiva, un projecte que adquireix el compromís de posar el coneixement al servei de la societat per formar ciutadans compromesos amb transformar el món en què vivim.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...