Neix el campament urbà de Salesians Zaragoza

2 abril 2021

Per Salesians Comunicació.

La plataforma social de Salesians Zaragoza neix amb el projecte del Campament Urbà. Una iniciativa que venia gestant fa diversos anys i que la pandèmia va retardar però que no ha aconseguit paralitzar. Aquest estiu, del 2 al 8 d’agost, Salesians Zaragoza i la Fundació Ángel Tomás- FISAT oferiran una alternativa d’oci i temps lliure per a infants d’entre 6 i 14 anys del barri de les Delicias, on s’ubica el centre educatiu.

El campament urbà sorgeix d’una necessitat real de barri i el que és més important, neix de la inquietud de la joventut vinculada a Salesians Zaragoza i que la Casa ha sabut acompanyar i donar suport.

“Fa dos anys, des del centre juvenil pertanyent a la Casa Salesiana de Zaragoza, es va veure la necessitat de començar un projecte social centrat en les necessitats de barri de les Delicias. No obstant això, el projecte no va aconseguir consolidar-se «, expliquen des del projecte.

«L’any passat, des de la pròpia Casa Salesiana es va llançar una proposta per començar un sòlid camí que en aquesta ocasió sí aconseguís fructificar i posar així la Casa Salesiana de forma integral (si no ho estava ja) a disposició del barri a través d’una proposta més visual i continuista. En canvi, la pandèmia ens va agafar amb poc marge per reconduir la situació i l’inici de el projecte va haver de posposar-se a l’any 2021. Però aquí estem … aquest any sí que sí! «.

Un dels primers passos per posar en marxa el campament urbà és comptar amb un equip de persones voluntàries que vulguin participar-hi. Es preveu comptar amb un un grup de 20 voluntaris i voluntàries que acompanyaran entre 50 i 80 infants. El voluntariat rebrà una formació prèvia i participarà en el desenvolupament de les activitats, com assenyalen des del projecte: «Aquest equip de voluntaris/es s’encarregarà d’elaborar les diferents activitats lúdiques de les que els destinataris i destinatàries gaudiran durant la setmana del campament urbà . Al campament, els destinataris/es participaran al llarg del dia de diverses activitats (jocs, excursions, trobades culturals, …) que potenciaran les seves habilitats socials, així com el seu creixement personal i humà. L’educació en la cura i el compromís pel medi ambient també s’inclourà en el programa d’activitats de la mà del projecte de Don Bosco Green Alliance (DBGA), amb la sostenibilitat mediambiental entre cella i cella de totes les nostres accions «.

Un servei fonamental del campament urbà és també oferir una alimentació sana i equilibrada dels infants que participen de manera que el projecte ofereix tres àpats diaris: esmorzar, dinar i menjar.

La major part de les activitats de l’campament urbà es desenvolupen a les instal·lacions de Salesians Zaragoza,

Què és un campament urbà?

Els campaments urbans donen resposta a la necessitat d’una alternativa educativa en el temps de lleure per a les nenes i els nens en risc o situació d’exclusió social, durant la primera setmana del mes d’agost. És un projecte desenvolupat per persones voluntàries. A més del Campament Urbà de Zaragoza, FISAT compta amb el Campament Urbà d’Elx.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...