Neix ARI, un nou recurs per a la inclusió a través de l’accés a l’habitatge digne

30 marzo 2021

Per FISAT

ARI: Apoyo Residencial para la Inclusión (Suport Residencial per a la Inclusió) és el nou recurs que ha posat en marxa la Fundació Ángel Tomás- FISAT, gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Convocatòria a càrrec de l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

El servei ARI treballa en línia amb els projectes de FISAT a la Comunitat Valenciana, especialment amb els de tipologia residencial i d’emancipació. L’objectiu és donar suport a les persones destinatàries que finalitzen la seva estada en aquests projectes a la recerca del lloguer d’un habitatge.

ARI ofereix ajudes per al pagament del lloguer i subministraments; tallers sobre la gestió de l’economia domèstica; i atencions individuals en què, entre altres aspectes, es treballa el suport en la recerca de lloguers.

Borsa d’habitatges

Una de les iniciatives que vol impulsar ARI és la creació d’una borsa d’arrendadors. «Des del servei ARI de FISAT donem suport a les persones en la recerca d’habitatge, apostant per un habitatge digne, amb preu de lloguer assequible i per l’accés a oportunitats de lloguer sense discriminació».

No obstant això, la conjuntura econòmica i social fa complicat assolir aquestes fites, per això, aquest servei vol posar en marxa una borsa d’habitatges on aquelles persones propietàries que tinguin un habitatge immobilitzat, apostin per un lloguer just i segur, contribuint a donar oportunitats a persones que les necessiten, especialment joves.

ARI intermèdia entre les persones arrendadores i les llogateres

Les persones que participen en el recurs ARI estan en situacions vitals en les que necessiten un vot de confiança, una primera oportunitat, en el laboral, en l’accés a l’habitatge. Principalment són joves que finalitzen la seva estada en un pis d’emancipació o acabats de complir els 18 anys han d’abandonar la residència d’acollida de menors.

Quins problemes troben per llogar un habitatge? «Principalment el preu dels lloguers que no corresponen amb els salaris que perceben, però també s’enfronten a rebuigs per prejudicis o estigmes socials al tractar-se en molts casos de persones migrants o racialitzades; joves i/o amb un baix nivell socioeconòmic «.

Tenen solvència per pagar un lloguer? «Sí, però no al preu que imposa el mercat. Tenen mitjans per afrontar un lloguer assequible «, expliquen des ARI.

La idea de crear aquesta borsa de llogaters/es sorgeix per les bones experiències de l’entitat salesiana amb altres projectes que han estat recolzats per particulars com és el cas dels pisos d’emancipació. «Necessitem comptar amb persones que posin per davant el seu compromís social a un rèdit econòmic però sense perjudici de la propietat que lloguen».

ARI vol ser aquest nexe d’unió entre persones propietàries disposades a contribuir a una societat més justa i joves que necessiten que se’ls donin oportunitats per prendre les regnes de les seves vides.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...