Narciso Soto, guanyador de dos premis a la final del XXVIII de Joves Investigadors

6 octubre 2015

Narciso Soto, antic alumne del col·legi Salesià d’Algesires des del passat mes juny, va rebre el passat divendres 2 d’octubre dos premis a la final del 28è Congrés de Joves Investigadors celebrat a Mollina (Màlaga) gràcies al projecte By-Compass.

By-Compass és un projecte d’investigació mitjançant el qual s’ha tractat de millorar les dificultats que presenten les persones invidents o amb discapacitat visual en els seus desplaçaments, especialment en entorns urbans desconeguts. Per a això, s’ha dissenyat i fabricat un dispositiu acoblable al bastó d’invidents clàssic que els permeti obtenir una major mobilitat i autonomia, així com una major seguretat millorant també la seva realització personal.

En el desenvolupament del projecte es van utilitzar programes de disseny CAD com freecad combinats amb la tecnologia d’impressió 3D per fabricar les peces no electròniques i va comptar amb la coordinació d’Ismael Bermúdez Chaves.

El projecte va rebre el premi especial Fundació Once, consistent en una estada en un centre d’investigació d’aquesta Fundació, per al millor treball de recerca en qualsevol àmbit i dirigit a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i l’accesit de l’Àrea de Tecnologia i Enginyeria, valorat en 1.000 €.

Cal destacar que Narciso Soto, durant els seus dos anys de batxillerat, també va ser premiat per les Beques Europa, promogudes pel Banc Santander i la Universitat Francisco de Vitòria.

També et pot interessar …