«Ningú pot acompanyar si no és acompanyat»

18 mayo 2021

Per Salesians Comunicació

«Acompanyar és … com el verb to be en anglès: ser i estar.» Idees com aquesta continuen ressonant en les ments de les 23 persones participants en el primer curs d’acompanyament que ha llançat l’Escola de Temps Lliure Pirineus. Tots ells ja tenen molt clar que «ningú pot acompanyar si no és acompanyat.» i que «la persona acompanyada ha de ser i sentir-se protagonista».

«El curs ha estat tot un èxit. Els participants han acabat molt satisfets amb els mòduls formatius i l’experiència viscuda», explica María Rabinal, de l’ETL Pirineus. S’ha dut a terme durant cinc dissabtes entre els mesos de febrer i abril de 2021. Han impartit les formacions experts en acompanyament com els salesians Fernando Navarro, Segundo García, Manuel Hurtado i fins i tot el vicari inspectorial, Fernando Miranda.

En el curs han participat docents, salesians consagrats, catequistes i monitors de centre juvenil procedents de les cases salesianes de Zaragoza i La Almunia de Doña Godina. «Sens dubte, una de les majors virtuts del curs ha estat la diversitat existent entre l’alumnat, cosa que ha enriquit enormement l’experiència», afegeix la María qui avança que en properes edicions s’espera que puguin participar educadors de les cases salesianes de Huesca i Monzón.

Entre els temes tractats destaquen qüestions com: Quins aspectes són essencials a l’hora d’acompanyar joves? Com puc entendre millor la psicologia adolescent? I jo, com he de fer la trobada personal amb els meus acompanyats? I com pregar amb ells, i fer present Déu? Com puc acompanyar la dimensió sexual i els moments de dol? Com puc potenciar l’escolta activa cap als meus acompanyats? Com acompanyaven els nostres referents Don Bosco i Maria Mazzarello?

 

El Curs d’acompanyament Nivell II a la Inspectoria Maria Auxiliadora

El Centro de Estudios Catequéticos va presentar al setembre de 2020 el curs d’acompanyament nivell II, una iniciativa de la Pastoral Juvenil Salesiana (SDB i FMA) que pretén oferir als agents de pastoral juvenil una formació més qualificada en l’acompanyament personal d’adolescents i joves.

Entre els principals objectius d’aquesta formació cal destacar:

  • Descobrir el valor de l’acompanyament en l’experiència de creixement i maduració creient.
  • Facilitar eines pràctiques i despertar les actituds bàsiques per saber encoratjar l’experiència religiosa i creient en l’entramat de la vida.
  • Capacitar i qualificar els agents de pastoral perquè puguin prestar el servei d’acompanyar els joves en el seu camí de maduració, en els diferents ambients pastorals.

Aquest curs està dirigit principalment per a educadors i animadors de Centres Juvenils, Escoles, Plataformes Socials, Grups de Fe, a partir de 23 anys i amb una sensibilitat pastoral per a l’exercici de l’acompanyament personal, sent proposats com a candidats o avalats per la coordinació de pastoral o responsables dels centres als quals pertanyen.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...