Missatge per a la XXX Jornada Mundial de la Joventut

27 marzo 2015

Feliços els nets de cor, perquè ells veuran a Déu és lema del missatge del Papa Francesc en ocasió de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) 2015 que se celebra aquest 29 de març, Diumenge de Rams i de la Passió del Senyor.

El missatge forma part del camí que portarà cap a la propera JMJ de Cracòvia al juliol de 2016. La guia per als joves és el text evangèlic de les Benaurances i el "sermó de la muntanya".

Així, el Papa recorda als joves inquiets i plens de set d’infinit que "totes les persones de tots els temps i de qualsevol edat busquen la felicitat". En aquest sentit, indica que "el pecat en la història humana" és l’obstacle en la relació amb Déu. D’aquesta situació, la "brúixola" interior que guiava l’home i la dona "en la recerca de la felicitat perd el seu punt d’orientació" i "la temptació del poder, del tenir i el desig del plaer a qualsevol preu els porta a l’abisme de la tristesa i de l’angoixa ", afegeix.

I per això, en Crist, el Papa convida els joves a trobar "el ple compliment dels seus somnis de bondat i felicitat". "Vam descobrir el significat revolucionari de les Benaurances i la forta crida de Jesús a llançar-se decididament a l’aventura de la recerca de la felicitat", explica Francesc.

En complir els 30 anys des que sant Joan Pau II va instituir les Jornades dedicades a la joventut del món, Francesc subratlla que "aquest pelegrinatge" a través dels continents ha donat "abundants fruits" en la vida de molts joves.

"Quants descobriments importants, sobretot el de Crist Camí, Veritat i Vida, i de l’Església com una família gran i acollidora. Quants canvis de vida, quantes decisions vocacionals han tingut lloc en aquestes trobades ", constata.

Amb l’anhel que el sant pontífex Joan Pau II, Patró de la JMJ, "intercedeixi per la nostra peregrinació a la seva estimada Cracòvia. I que la mirada maternal de la Benaurada Mare de Déu, la plena de gràcia, tota bellesa i tota puresa, ens acompanyi en aquest camí ", el Papa Francesc data el seu missatge, signat al Vaticà, el 31 de gener de 2015, memòria de Sant Joan Bosco, fundador dels salesians, pare i mestre dels joves.

Pots llegir el missatge complet aquí.

 

També et pot interessar …