Misiones Salesianas rep la Medalla Ciutat Don Bosco

10 abril 2015

El director de Ciutat Don Bosco, Rafael Bejarano, va viatjar fins a la Procura de Madrid per a agrair el compromís de Misiones Salesianas amb els xiquets, xiquetes i joves vulnerables de Colòmbia. Per açò, D. José Antonio San Martín Pérez, procurador de Misiones Salesianas, va rebre la “Medalla Ciutat Don Bosco 50 anys”.

“Volem agrair el suport que hem rebut de Misiones Salesianas i de tots els seus col·laboradors tots aquests anys”, va explicar Rafael Bejarano, director de l’obra Ciutat Don Bosco en Medellín, Colòmbia. Durant 50 anys, els missioners salesians han treballat perquè els xiquets, xiquetes i joves més vulnerables de Colòmbia tinguen un futur allunyat de la violència, les guerrilles, les colles i les drogues. En tots aquests anys, més de 85.000 xiquets, xiquetes i joves han passat pel centre.

Ciutat Don Bosco és una institució educativa i social que ha servit de model en el seu treball de protecció de la infància i la joventut colombiana. En l’àmbit social, Ciutat Don Bosco compta amb nou projectes que tracten de millorar la vida de xiquets del carrer, menors treballadors en les mines de carbó, de xiquets i xiquetes que pateixen violència familiar, xiquets i xiquetes guerrillers… “Xiquets i xiquetes que són rebuts amb els braços i el cor oberts en Ciutat Don Bosco”, explica el pare Rafael.

“Tots ells reben atenció de tot tipus: accés a l’educació, a la sanitat, tractaments per desnutrició, suport psicosocial…”, afig el pare Rafael. “La vida de tots ells no ha sigut fàcil, immersos en la violència, l’abandó, la falta d’afecte i d’una vertadera família”, diu el director de Ciutat Don Bosco. En Ciutat Don Bosco troben un espai segur on desenvolupar les seues capacitats, on tornar a ser xiquets i on tornen a somriure.

 

També et pot interessar …