Les trobades de Pasqua organitzades pels Salesians convocaran al voltant de 2.000 joves

26 marzo 2021

El Tridu Pasqual és el moment culminant de l’any litúrgic. Conscients d’això, els Salesians a Espanya preparen les trobades juvenils de Pasqua. Al voltant de 2.000 joves a tot Espanya, segons les previsions, participaran d’aquesta experiència per meditar la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist complint amb les mesures sanitàries i amb retransmissions en línia de moltes de les celebracions religioses.

Les dues províncies salesianes del país, Salesians Santiago el Mayor i Salesians Maria Auxiliadora, han organitzat durant els últims mesos aquestes trobades pasquals que tindran lloc de l’1 d’abril (Dijous Sant) al 4 d’abril (Diumenge de Resurrecció). Així, les cases salesianes aposten per la denominada “Pasqua Urbana”, en els propis centres per les limitacions de mobilitat que, com assenyalen els organitzadors “creiem que pot ajudar-nos en aquest temps a cuidar-nos espiritualment i com a comunitat cristiana”. A aquestes iniciatives locals de grups juvenils, se sumaran també famílies, educadors o membres de la Família Salesiana.

Durant el temps de Quaresma, els centres salesians han desenvolupat diverses iniciatives per preparar la Pasqua. Així doncs, s’han realitzat retirs per a educadors i animadors juvenils, celebracions especials per a infants, adolescents i joves, jornades de convivència en els col·legis i centres juvenils, exercicis espirituals per a religiosos, etc.

Som U

A la província salesiana Maria Auxiliadora el lema escollit per aquest any és Som U, d’acord amb la campanya pastoral dels dos últims cursos. «La celebració de la Pasqua és una invitació a unir-nos a Jesús en el seu camí d’entrega total que ens porta a la vida plena. I unint-nos a Ell, és com construïm la comunitat cristiana en la qual «Som U». Aquest any espero que l’experiència de la Pasqua, celebrada a nivell local, sigui una oportunitat per construir junts aquesta comunitat que, unida a Jesús, sigui testimoni de la Resurrecció», afirma el delegat inspectorial de Pastoral Juvenil, Jordi Lleixà. Com a record comú en finalitzar cada Pasqua s’entregarà la mateixa creu amb el logo de la campanya inspectorial.

D’altra banda, l’autor Emilio Ramírez Vázquez, docent de Salesians Trinidad ha creat un pregó pasqual «perquè es pugui cantar en molts llocs de la nostra geografia salesiana». Aquest treball, disponible per a descàrrega juntament amb les lletres i acords, compta amb les veus d’Ana Abad, Juan Francisco Martínez Expósito, Ana Galera Espinosa i Emilio Morales Escala que, a més, és el responsable de l’harmonització i instrumentació com a tècnic de so des del BDOestudio de Salteras (Sevilla).

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...