L’obra pòstuma de Pablo Aranda ‘El mundo del revés’ es presentat en un homenatge a l’escriptor malagueny

24 noviembre 2021

“El mundo del revés” és el títol de l’obra pòstuma de Pablo Aranda que es va  presentar  el  dijous 25 de novembre en un homenatge a l’escriptor malagueny mort el passat any. L’acte, celebrat  al Col·legi Salesianos San Bartolomé, va ser organitzat pel centre salesià tan vinculat a la figura d’ Aranda, i l’editorial  Edebé, que ha publicat aquesta novel·la juvenil. L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament col·labora en aquest homenatge en el qual es va presentar aquesta obra que va ser finalista del Premi Edebé en el transcurs d’una taula rodona.  L’obra, una tragicomèdia contra el ciberassetjament, combina magistralment una apassionant trama detectivesca amb denúncia social, les seves implicacions i greus conseqüències, però amb el gran sentit d’humor del recordat escriptor malagueny.

A la taula rodona, entre d’altres, hi van participar els seus amics l’escriptor  Miguel Torres i l’arquitecte  Juan Gavilanes.  

‘EL MUNDO DEL REVÉS’ de PABLO ARANDA

Contra el ciberassetjament, humor i resiliència Javier González, Gonza, és un noi divertit, molt noble, amb prou inventiva i sempre amb una rèplica preparada. El que més li agrada és passar llargues hores amb la seva millor amiga Gemma, conversant de tot i de res. Està convençut que és la noia de la seva vida, però, un dia Gemma ja no ve més a classe. Pocs saben què ha passat; ni els professors s’ho volen comptar. Sense mòbil durant un mes, Gonza queda incomunicat i amb el seu món del revés, però no es rendirà i buscarà Gemma fins a trobar-la… i descobrir que és ella qui té el seu món del revés. Protagonistes tots dos de la història, aconseguiran sobreposar-se a totes les dificultats gràcies a les seves noves amistats i una nova confiança i acceptació de la vida.

Pablo Aranda Ruiz (Màlaga, 1968 -2020), llicenciat en Filologia Hispànica, va ser professor, escriptor i periodista. Des de la publicació de “La otra ciudad”,novel·la finalista del Premi Primavera 2003 i que va obtenir el 10è Premi de la Crítica Andalusa a la millor primera novel·la, es va dedicar de ple a l’escriptura. Destaquen:  “Desprendimiento de rutina”  (Arguval, 2003), que va obtenir el Premi Diario Sur de Novela Corta, “El orden improbable”  (Espasa Calpe, 2004),  Ucraïna  (Destino, 2006), guardonada amb el II Premi Màlaga, Los soldados  (El Aleph, 2013), El Protegido  (Malpaso, 2015) i La distancia  (Malpaso, 2018). El món del revés  és la seva primera novel·la adreçada als joves.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...