LIBERTAD, el nou documental de Misiones Salesianas mostra la realitat dels menors a les presons

8 septiembre 2021

Per Misiones Salesianas

Més d’1,2 milions de menors al món es troben privats de llibertat en presons, comissaries i centres d’internament. La majoria sense judici, sense antecedents i per fets com dormir al carrer. No tenen assistència legal, ningú sap que hi són i el pitjor de tot és que comparteixen cel·les amb adults acusats de delictes de sang o violència sexual.

Els infants i joves que són privats de llibertat veuen com els seus drets són violats sistemàticament. Són tractats com a delinqüents quan el que necessiten és suport i assistència social.

Centenars de menors viuen en presons envoltats d’adults. La presumpció de culpabilitat els condemna a aquest infern en què els abusos i la insalubritat s’encarreguen de convertir-los en invisibles. Molts moren sense esperança o deixen de menjar per no patir més.

LIBERTAD, nou documental dirigit per Raúl de la Fuente

Coneix les seves històries a ‘Libertad’, l’últim curt documental, dirigit per Raúl de la Fuente, que introdueix a l’infern de la presó de Pademba i que s’estrenarà en directe el 16 de setembre al canal de YouTube de Misiones Salesianas.

En molts països d’Àfrica, Amèrica i Àsia els missioners salesians acompanyen aquests menors i es preocupen per la seva situació. Els ofereixen atenció legal i sanitària, alimentació, acompanyament espiritual i educació per a la seva reinserció a la societat al sortir de presó.

La presó de Pademba, la presó de la capital de Sierra Leone, és només un exemple de la feina que realitzen amb menors i joves en altres presons del món.

Libertad’ – estrena a Madrid el 16 de septiembre

L’estrena tindrà lloc el 16 de setembre, a les 19:30 hores, a la Fundación Telefónica de Madrid i es podrà seguir en directe des del nostre canal de YouTube.

L’acte, presentat pel locutor de Cadena 100 Javi Nieves, comptarà amb la presència del missioner salesià Jorge Crisafulli i de Chennor Bah, un dels joves protagonistes del documental.

En l’estrena del documental també participaran el seu director, Raúl de la Fuente, i Fernando Moleres, fotoperiodista i primera persona que va fotografiar i documentar l’interior de Pademba en 2009. En el col·loqui posterior intervindran Sofía Moro, fotògrafa independent amb treballs sobre els Drets Humans i Elena Tomás, educadora en el programa REDES amb menors infractors a Pinardi-Parla.

‘Libertad’ recorrerà Espanya

Després de la presentació a Madrid, el documental recorrerà diferents ciutats d’Espanya perquè la gent pugui veure i conèixer el testimoni dels seus protagonistes i la feina que es porta a terme a Sierra Leone amb els menors privats de llibertat. Veure dates i ciutats.

Misiones Salesianas llança la campanya: «Inocencia entre rejas»

Els experts parlen de la necessitat de buscar fórmules perquè els infants i joves que hagin comès un delicte no entrin en contacte amb el sistema penitenciari de manera innecessària. Des de Nacions Unides proposen sancions, sessions d’assessorament, prestació de serveis a la comunitat, llibertat vigilada, ordres de supervisió …

«El gran desafiament és entendre que per acabar amb la violència necessitem ser capaços de transformar el cor de l’agressor i deixar de pensar en la venjança», afirma Agnaldo Soares, missioner salesià que treballa amb menors en conflicte amb la llei al Brasil. I transformar als joves a través de l’educació és la proposta dels missioners salesians.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...