Les veus salesianes ressonen una vegada més a Nacions Unides

26 julio 2021

Per segona vegada en menys d’una setmana, les veus salesianes es van tornar a escoltar al Fòrum Polític d’Alt Nivell de les Nacions Unides. Sor Alessandra Smerilli, FMA, subsecretària del Dicasteri Vaticà per al Desenvolupament Humà Integral, i el salesià André Mytilien, SDB, d’Haití van estar en el panell d’un dels esdeveniments paral·lels oficials, que va tenir lloc el 12 de juliol.

L’esdeveniment, titulat «Fe sense fronteres: associacions de governs i organitzacions catòliques per reduir les desigualtats en l’era post-COVID a Espanya», va ser organitzat conjuntament per la Coalició de Religiosos per la Justícia de Nova York i REDES España (Xarxa d’entitats per al Desenvolupament Solidari).

A principis d’any, REDES, a través d’Ángel Gudiña de Misiones Salesianas s’havia posat en contacte amb don Thomas Pallithanam, representant de Misiones Salesianas a l’ONU, per organitzar un esdeveniment paral·lel durant el HLPF 2021. Gràcies a una planificació rigorosa i eficient va ser possible realitzar aquest esdeveniment. La iniciativa també ha obert la porta a futures col·laboracions per a iniciatives conjuntes de debat i defensa.

Sor Alessandra Smerilli, parlant en nom del Dicasteri de la Santa Seu per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral, va reiterar el missatge del Papa, convidant a no limitar-nos a preparar-nos per al present, sinó a preparar el futur mateix. A la Comissió, dividida en 5 fluxos de treball, la salesiana Smerilli va supervisar les tasques de treball i va exposar les investigacions i els estudis sobre la pandèmia actual de COVID-19 i tots els problemes relacionats. Es va debatre sobre la necessitat de pensar en una societat i un món post-COVID-19, especialment en les àrees d’ecologia, economia, treball, salut, política, comunicacions i seguretat.

Posteriorment, don André Mytilien va presentar el projecte dels salesians titulat: «Creació i adaptació dels continguts de la formació acadèmica i de les habilitats per a l’educació a distància durant la pandèmia». Aquest programa es va desenvolupar utilitzant una plataforma de formació dissenyada amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la Comunitat de Madrid. La seva presentació va mostrar com els Objectius de Desenvolupament Sostenible s’han abordat de manera contínua i eficaç a través d’aquest projecte. 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...