Les flors omplen Girona, i els joves i educadors de la parròquia salesiana hi participen amb una decoració molt especial

12 mayo 2021

Per Salesians Girona

La ciutat de Girona viu immersa en la seva tradicional festa “Temps de flors”, en la que tota la ciutat s’engalana de flors durant aquesta setmana de forma voluntària per part de totes les associacions i gremis ciutadans.

Aquest any els centres oberts dels Salesians Girona, obra social de la parròquia de Sant Eugènia de Ter, ha decorat  el jardí de l’entorn parroquial amb una ornamentació floral amb missatge…:»Ens mou l’esperança» . El educadors, mainada dels centres i colla de la catequesi parroquial s’han unit per fer aquesta acció cívica que vol ennoblir la nostra autoestima i convivència ciutadana.

L’embrió de la mostra actual de Girona, Temps de Flors cal situar-lo ara fa 63 anys amb l’organització del I Concurso Exposición Provincial de Flores. Es tractava d’un concurs de rams de flors i de plantes i durava només un cap de setmana. L’activitat s’anunciava com una proposta d’oci oberta a particulars i professionals en un moment en què els temps no eren encara fàcils per a la majoria dels ciutadans. Els anys de postguerra havien estat durs, però a poc a poc la ciutat intentava recuperar espais d’oci i de trobada social. La bona resposta i l’interès de les persones que varen visitar aquell concurs el 1954 va empènyer els organitzadors a tirar endavant amb el que després es va acabar convertint en el gran festival internacional de Girona.

La iniciativa va anar creixent any rere any, tant pel que fa a l’espai com a la implicació dels ciutadans i del teixit social de la ciutat. La primera edició es va fer al Saló de Descans de l’Ajuntament de Girona, però aviat va quedar petit i es va passar a la Sala Pergamins de la Biblioteca Pública, que ocupava la planta baixa de l’edifici de l’hospici, i després, al claustre romànic i a l’església de Sant Pere de Galligants.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...