Les Escoles Salesianes celebren el Dia Mundial de l’Educació Catòlica

13 mayo 2021

Per Salesians Comunicació

Les organitzacions internacionals d’ensenyament catòlic han acordat assenyalar el Dia Mundial de l’Educació Catòlica, que se celebrarà cada any als quaranta dies de la Pasqua, en la festa de l’Ascensió de el Senyor. Aquest any, que serà el primer, se celebra avui 13 de maig.

Segons el Papa Francesc «L’educació és sempre un acte d’esperança i el millor antídot contra la cultura de l’individualisme i la primacia de la indiferència». El Pacte Educatiu que proposa el Papa suposa un avanç per part de les institucions en la col·laboració i el treball en xarxa.

L’educació catòlica té una àmplia presència arreu del món, 61’7 milions d’escolars en etapes obligatòries, dels quals 35 milions corresponen a l’educació primària, més de 6’5 milions en ensenyaments mitjans i superiors no obligatoris.

«La nostra missió no es mesura pels números, sinó des de la força evangelitzadora allà on hi ha un centre educatiu amb ideari catòlic, al que s’uneix la missió i el carisma propis de la titularitat que el gestiona. Ambdues s’uneixen en una proposta educativa amb vocació de servei i d’influència en l’entorn, part d’una comunitat educativa integradora», explica Pedro J. Huerta, secretari general d’Escoles Catòliques.

Avui 13 de maig es promourà en cada centre educatiu l’oració pel #DiaMundialDeLEducacióCatòlica i es difondrà en xarxes socials amb l’objectiu de visibilitzar la nostra pertinença a l’escola catòlica com un signe d’identitat.

Les Escoles Salesianes a Espanya

Els salesians i les filles de Maria Auxiliadora a Espanya atenen diàriament 92.694 alumnes, gràcies a la tasca de 6.507 en 137 centres educatius.

Els col·legis salesians són centres on, des de l’aplicació del Sistema Preventiu de Don Bosco, s’acompanya l’alumnat en la seva formació acadèmica, espiritual i tècnica. Per això, compten amb un professorat capacitat en l’aplicació de noves metodologies i amb formació en la identitat salesiana. Professors, equips de pastoral i directius participen de la feina en xarxa que proposen les inspectories. Els col·legis col·laboren amb les famílies per poder oferir una educació integral.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...