Les ‘Bicis solidàries’ d’Elx compleixen una dècada

3 diciembre 2021

Per Comunicació | Pedro Moreno
 

El Projecte Bicis Solidàries de Salesians Elx compleix una dècada de vida. Aquesta experiència va néixer de la necessitat de trobar activitats que no només avaluïn els coneixements de l’alumnat, sinó que, i més important, també els formin en valors.

«Per això se li va donar forma al projecte que podíem englobar dins de les accions transversals del centre educatiu que avui dia es coneix com Aprenentatge i Servei (APS)», comparteixen sobre una idea inicial que partia de la demanda dels alumnes de realitzar un treball útil als tallers alhora que aprenien.

«El departament de Manteniment de Vehicles els planteja una sèrie d’iniciatives en aquest sentit i els mateixos alumnes són els que decideixen la proposta de restauració de bicicletes que passa a convertir-se en un projecte», afegeixen sobre el desenvolupament d’una activitat que s’ha consolidat amb el pas dels cursos.

Entre els objectius, a més de realitzar una activitat de restauració de les bicicletes, que es facilita per al dia a dia a infants amb escassos recursos i diferents associacions o ONG, s’aposta per l’enriquiment d’una assignatura escolar que, a més de fer-la motivadora, introdueix valors solidaris i de responsabilitat.

«És possible donar a conèixer als nostres alumnes un altre de tipus de realitats de països menys afavorits i visibilitzar i treballar de forma dinàmica i interactiva amb la resta del centre educatiu», aporten sobre aquest aprenentatge que promou totes les competències del currículum, amb èmfasi en la competència social i ciutadana i en la iniciativa i l’autonomia personal, a més de valors i actituds prosocials com l’estimulació de l’esforç, la responsabilitat i el compromís solidari.

«En les 9 edicions anteriors hem entregat ja 380 bicicletes arribant fins i tot a països africans com Guinea-Bissau, Senegal o Uganda a través de diferents ONG i dins de les nostres fronteres a Llogarets Infantils, Creu Roja, Càritas o la Fundació Ángel Tomás entre altres associacions, així com a diversos pisos d’emancipació, centres de menors, cases d’acollida, etc.», expliquen sobre la importància del reforç de valors per part dels alumnes. «Sempre intentem que les diferents ONG o associacions destinatàries imparteixin xerrades als nois on expliquen el destí de les bicicletes per tal que el nostre alumnat conegui altres realitats”, afegeixen.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...