L’efecteDoppler llança a Salesians Mérida en el certamen Investigar en Ciències de la la Universitat d’Extremadura

28 mayo 2021

Per Salesians Mérida

 

El projecte presentat per l’alumnat de Salesians Mérida va destacar en la 11ª edició del certamen Investigar en Ciències que organitza la Universitat d’Extremadura. El treball d’Antonio, Gonzalo i Pablo, alumnes de 1r de Batxillerat del centre, permet mesurar la velocitat d’un objecte mitjançant l’efecte Doppler. Una demostració amb la qual van obtenir el segon premi gràcies al conegut canvi de freqüència que es percep quan un cotxe, per exemple, passa davant d’una persona.

 

Usant un mòbil com a detector, l’alumnat va captar aquest canvi de freqüència emès per un cotxe d’Scalextric i així mesurar la seva velocitat, de tot just uns 10 km/h. Uns coneixements bàsics de Física propis de l’etapa educativa, un mòbil amb aplicacions d’ús lliure i un tant d’imaginació han permès a tres alumnes de primer curs mesurar la velocitat d’un vehicle en miniatura captant el so que emet per aconseguir el segon premi del certamen.

 

Durant el lliurament dels reconeixements, que es va dur a terme en format on-line, la Mesa Presidencial recordava que en la primera edició es preguntaven si els alumnes de secundària serien capaços de dur a terme un projecte de cert nivell; avui dia es mostraven sorpresos de la qualitat dels projectes presentats en les diferents seccions de Biologia, Física i Química.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...