Les presències salesianes es preparen per a una volta al col·le segura

28 agosto 2020

Per Salesians Comunicació

Les presències salesianes de la *Inspectoría María Auxiliadora han aprofitat els mesos d’estiu per a garantir una #Vueltaalcolesegura oferint a treballadors i professors formació sobre la prevenció de la Covid 19, indicacions concretes sobre les mesures a prendre i garantint totes les mesures de seguretat oportunes.

Exemple d’això va ser la formació titulada ‘Indicacions d’índole preventiva i sanitària enfront del SARS-CoV-2’ que va ser oferta per al personal en modalitat online i de manera voluntària el mes de maig i incloïa en el seu temari apartats com a Antecedents i característiques del virus; Definició de cas; Tipus de contacte; Símptomes i actuacions si apareixen els mateixos; Maneig dels possibles contactes i dades a recollir; Mesures de protecció i control de la infecció; Recomanacions per al personal sanitari i no sanitari; Procediment d’actuació I-A-I; Mesures d’higiene de mans; Mesures de neteja i desinfecció, i Recomanacions finals.

Tots els col·legis salesians compten amb un coordinador de Prevenció de Riscos Laborals per a consultes i necessitats. A més cada centre comptarà a partir d’aquest curs amb un Coordinador Covid-19 que serà qui rebi la formació que arribarà a través de l’administració local. A més el personal comptarà amb aquesta Guia d’actuació davant l’aparició de casos de Covid-19 en centres educatius.

El Col·legi Major adaptat a la nova realitat

Des del Col·legi Major Don Bosco de Sevilla també han aprofitat els mesos d’estiu per a formar al personal en la prevenció de la *Covid 19 i han preparat una Guia per a professorat i alumnat que contempla les mesures d’higiene i protecció individuals, neteja i desinfecció generals, mesures de distanciament i reducció d’aforament, mesures sanitàries en cas de simptomatologia compatible, adaptació d’espais comuns, accés al col·legi d’amics i familiars, entre altres.

Centres juvenils segurs

Després d’un #Estiuenpositiu, els centres i associacions juvenils salesians també han ofert als seus educadors diferents formacions sobre la Covid 19, explicant-los el comportament del virus i conscienciant-los de la importància de complir les mesures sanitàries.

De la mà amb l’autoritat local

En el cas de Salesians Córdoba la Delegació d’Educació s’ha reunit amb els equips directius del Col·legi Salesians per a conèixer de primera mà les inquietuds de la comunitat educativa de cara a l’inici del curs escolar així com per a informar-los de les mesures adoptades des de l’Ajuntament. A més s’ha posat en marxa el Pla Tornada al Col·le Segura, en el qual, a més de la desinfecció dels col·legis, es facilitarà màscara als 300 nens acollits al programa Camí al Col·le. També es formarà als nens perquè s’adaptin a la normalitat i es facilitarà personal a la vintena de centres més nombrosos, o amb més d’una porta, per al control d’entrades i sortides.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...