Les parròquies salesianes de zones d’estiueig acullen als turistes en un estiu atípic

20 julio 2020

Per Salesians Comunicació.

Les parròquies salesianes situades en zones d’estiueig han obert la temporada estival amb el focus posat a brindar “un càlid acolliment als visitants i turistes, conscients que estem en un estiu atípic que suposa un desafiament per a tot el sector”.

En línies generals s’ha anat constatant el descens del turisme amb motiu de la COVID-19, la qual cosa ha afectat el menor nombre de fidels en les parròquies salesianes que altres anys per aquestes mateixes dates. Algunes de les parròquies salesianes que incrementen la seua afluència en períodes vacacionals són, per la seua situació geogràfica, són  la de El el Campello, Alacant, Algesires i Borriana.

En la parròquia de Sant Joan Bosco de El el Campello l’augment ja es percep en l’inici de la primavera, amb la Setmana Santa i la Pasqua, però és en aquests mesos quan és evident. José Manuel Prats, rector del Campello afirma que “és molt clar l’increment de fidels que acudeixen a la parròquia en els mesos de juliol i agost”.

El servei que presta la Parròquia es concreta en un nombre major de celebracions de l’eucaristia els caps de setmana. En aquests dos mesos celebren nou eucaristies cada cap de setmana, tres eucaristies en la vesprada dels dissabtes i sis els diumenges. A part, la parròquia atén altres serveis com a noces endarrerides que en el seu moment es degueren suspendre i també  atenen la Residència de majors Orpea, pròxima a la casa salesiana.

“La pandèmia va condicionar el retard en l’obertura de la parròquia als fidels que es va obrir el mes de juny amb una missa diària i tres els caps de setmana, a causa del risc de la comunitat de contraure la malaltia” explica el salesià. “El treball és gran a l’estiu en aquesta parròquia, els salesians d’aquesta comunitat, més algun altre salesià vingut d’una altra comunitat ofereixen un bon servei en la celebració del sagrament de l’eucaristia i la reconciliació.

Les parròquies de l’inspectoria

Respecte a les parròquies de l’inspectoría, s’han celebrat les reunions presencials de Rectors, fins a l’inici de la pandèmia. També les trobades dels consells parroquials entorn de el tema: Sentit i vivència de la Comunió  en les nostres comunitats parroquials.  Les parròquies estan treballant sobre tres objectius: la implementació de l’objectiu inspectorial: Som U, potenciant la Parròquia com a comunitat cristiana de referència en obres amb altres ambients; fomentar en la vida i missió de la parròquia una Comunitat Cristiana evangelitzada i evangelitzadora; fer efectiu l’acompanyament dels  agents de pastoral, joves i famílies de la parròquia.

La labor parroquial durant el confinament

El confinament durant la pandèmia ha servit per a estrényer vincles amb les comunitats parroquials. José Luis Burguera, rector de María Auxiliadora de Las Palmas ho va aconseguir a través del compte parroquial de whatsapp, anomenada personals a feligresos i breus comentaris en vídeo sobre el significat de cada dia del Tridu. “Actuacions molt ben valorades pels parroquians” explica.

Una altra de les dificultats que s’han trobat els rectors salesians, ha sigut l’obligació de deixar de visitar les residències d’ancians que atenien. «Ha sigut impossible dur a terme aquestes visites en la situació de confinament i fins i tot fins hui per les raons mèdiques que tots coneixem, en ser pacients d’alt risc i jo mateix en una franja d’edat que exigeix ja una certa reserva» afig el rector de Maria Auxiliadora que atenia tres residències pròximes a la parròquia salesiana.

Després del confinament, les parròquies salesianes van anar reprenent les celebracions des que legalment va ser possible, respectant sempre els aforaments del temple i les normes sanitàries. Càritas parroquial també va reprendre la seua assistència als empobrits, “amb repartiment setmanal de bosses d’aliments els dimecres en la plaça que està al costat del temple” afig.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...