Les escoles salesianes aprofundeixen amb Victor Küppers en la psicologia positiva

29 abril 2021

Durant el matí del 29 d’abril va tenir lloc la cinquena edició de la trobada inspectorial de directors d’escoles salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora. En aquesta ocasió la cita on-line va substituir la tradicional trobada presencial d’anys anteriors on els participants es trobaven a la Casa d’Exercicis San José de El Escorial. La distància física no va ser un inconvenient per a més d’un centenar de participants de les diferents escoles salesianes d’Andalusia, Aragó, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears, Extremadura i Regió de Múrcia que van ser rebuts pel missatge d’agraïment de l’inspector Ángel Asurmendi, el delegat de Pastoral Jordi Lleixà i el coordinador d’Escoles, Miguel Canino. «Gràcies pel vostre esforç durant tots aquests mesos per tirar endavant amb esperança des de les escoles salesianes», compartien com a punt de partida de la sessió.

El moment central de la trobada va servir per aprofundir en el desenvolupament del Projecte Inspectorial d’Escoles de la mà de Victor Küppers, un dels formadors més prestigiosos del panorama internacional, on les seves conferències sobre motivació i vendes són escoltades per milers de persones. La seva visió va estar dirigida en aquesta ocasió a l'»alta direcció» dels centres educatius salesians que es reunien per avançar en el coneixement, compartir, reflexionar i projectar junts.

«La psicologia positiva aporta idees per no perdre l’esperança», explicava sobre la manera d’enfocar les dificultats. Mitjançant el conte dels dos llops va insistir en la importància de no alimentar el desànim. «L’actitud és una elecció. No té sentit esperar que tot vagi bé per tenir ànim. Hem de posar la nostra millor actitud, perquè d’aquesta manera influïm en què tot surti endavant de la millor manera», insistia. «Si perds l’ànim passes a ser una persona estàndar i un professional mediocre. L’ànim és el que ens mou».

Küppers, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i Doctor en Humanitats, va aportar la seva visió com a formador i conferenciant i des de les aules, gràcies a la seva experiència a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Anteriorment va treballar com a vicepresident de Barna Consulting Group i Research Assistant d’IESE. Durant el seu discurs va insistir en l’actitud davant el problema, recorrent un camí des de la serenitat per acceptar el que no està a les nostres mans, optant per ser una persona agraïda, sent proactius amb l’entorn, gaudint de les petites coses i reflectint la qualitat humana. «Sou persones que ajudeu cada dia a altres persones. Això és un regal. Necessitem bones persones en l’entorn», comentava. «No cal fer coses extraordinàries. Cal fer coses ordinàries de manera extraordinària gràcies a la qualitat humana», resumia a través de diferents anècdotes vitals.

La seva intervenció es va tancar citant Santa Teresa de Calcuta: «Que ningú arribi mai a tu sense que a l’anar-se’n se senti una mica millor i més feliç».

Posteriorment, els participants van tenir ocasió de dialogar amb el ponent i aprofundir amb un moment de treball per grups per a la concreció sobre alguns aspectes que marquen la vida dels centres i la necessària cura de les persones.

La trobada es va tancar coneixent l’estat de la feina de l’Àrea Pedagògico – Pastoral, en relació al model de persona, sistema preventiu i Projecte educatiu, a l’Àrea de Persones, sobre el perfil de l’educador i la nova plataforma de Recursos Humans, i el lema pastoral que acompanyarà l’objectiu inspectorial per al proper curs.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...