Les Associacions de María Auxiliadora de Trinidad i Rota comencen amb les celebracions dels seus respectius aniversaris

26 octubre 2020

Per Comunicació ADMA

En la tarda del 24 d’octubre va tenir lloc la presentació oficial del 125è aniversari fundacional de la Archicofradía de María Auxiliadora Coronada de la casa salesiana de la Santísima Trinidad de Sevilla on es va presentar el programa d’activitats, el cartell commemoratiu, logotip i vídeo promocional de l’aniversari.
 

El President, Manuel Jiménez Ávila, i el Consejo de la Archicofradía de María Auxiliadora Coronada van donar a conéixer els actes que es desenvoluparan durant l’any 2021  i que es divideixen en 4 grans àrees: religioses, formatives, culturals i socials.

Aquests esdeveniments pretenen acostar al poble de Sevilla i als seus devots en particular, la devoció a la Mare de Déu de Don Bosco a una efemèride tan important.

 

En les mans de Fernando José Aguado Hernández

El Consejo de la Archicofradía de María Auxiliadora Coronada, va designar el passat mes de juliol per unanimitat, a l’artista Fernando José Aguado Hernández, com a il·lustrador del cartell commemoratiu.

L’obra, realitzada en tècniques mixtes (llapis, aquarel·la, guaix i tinta) sobre paper en bastidor, representa una estampa gloriosa que resumeix la bellesa de la Archicofradía al carrer.

La protagonista és, sens dubte, la Santísima Virgen con Cristo en els braços sostinguts a manera de peanya pels atributs heràldics terrenals de l’escut de la corporació que és qui sustenta el càrrec de cuidar i expandir la seva devoció, de la mà de la Comunitat Salesiana. Ella es presenta a les altures del seu pas des d’on ens enlluernem amb la seva mirada.

San Juan Bosco i Santo Domingo Savio estan molt presents en el cartell ja que són la peça clau que ens porta fins Ella. Sense Sant Joan Bosco, no entendríem la Archicofradía, ni la devoció a la Santíssima Verge, sota el títol d’Auxiliadora. Elll és el pilar de el cor salesià.

L’ambient que els envolta en el cartell és l’alegria i el goig de maig amb les garlandes celestes i roses que engalanen l’atri i el carreró fins a l’arc, del quual s’endevina la sortida del rosari de l’Aurora amb el Sensepecat, donant el raig del matí sobre els peus de la Mare de Déu que cada any són besats com a símbol d’amor i devoció dels seus fills.

En resum, és una obra molt descriptiva, absolutament clàssica que l’únic que pretén és plasmar a través de l’estètica, l’essència de la  Archicofradía i la devoció al seu titular.

A Ella, a la Mare de Crist i Mare nostra

El logotip dissenyat per Lola Fernández ret un homenatge, de manera gràfica i amb un aspecte àgil, modern i evocador, «a Ella, la Mare de Crist i Mare nostra» fent referència al passatge de l’Apocalipsi: «Un gran signe va aparèixer en el cel: una dona vestida de sol, amb la lluna sota els peus i una corona de dotze estrelles sobre el seu cap «.

D’aquesta manera, el logotip recull la silueta de la Santísima Virgen com a Reina, portant a la mà esquerra a Jesús Infant, tan característica en la devoció popular mariana. De la silueta de la Verge neixen les estrelles de la seva aurèola emmarcant el nombre 125 en referència a l’efemèride que celebrem.

 
 
Rota amb les noces d’or d’ADMA
 

La Asociación de María Auxiliadora SDB Rota compleix 50 anys a la localitat i amb aquest motiu, l’entitat ha previst una programació d’actes, que respectarà les mesures de seguretat anti Covid-19, amb la finalitat que unes noces d’or tan destacades per a ells puguin compartir-se en la mesura el possible.

El 24 d’octubre va tenir lloc l’obertura d’aquesta programació especial amb una eucaristia commemorativa on es van imposar les medalles i lliurat els diplomes a les noves afiliacions d’aquesta associació.

 
Després d’ella, es va procedir a la presentació del cartell anunciador d’aquest 50è aniversari, realitzat per l’artista Antonio Sánchez Martín, a què va seguir el pregó extraordinari que va pronunciar José Antonio Aguilar Valle, després de la presentació d’Ángeles Marzo García.
 
Aquesta programació continuarà el 24 de novembre amb la presentació de el llibre “Historia de la Asociación de María Auxiliadora, Salesianos Rota”, que anirà a càrrec de Leopoldo Diego Sánchez (AA.AA.yS.C.) a la capella de l’escola Salesians.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...