L’Artteràpia i l’acompanyament emocional a la Plataforma Social de Salesians La Mina

19 febrero 2021

Les sessions d’Artteràpia es fan als  serveis de Materno- Infantil, Centre Obert, Aula d’Estudi i des d‘aquest 2021 també a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

Aquests 6 anys de recorregut  han permès comprovar a la plataforma social dels Salesians La Mina els beneficis que l’espai art-terapèutic i l’acompanyament individual o en molt petit grup, aporta a les persones participants. A més, any rere any, a través de la pràctica, la reflexió i l ‘avaluació pertinent, s’ha pogut anar perfeccionant i ajustant el projecte a les necessitats de les persones participants i al seu entorn.

Actualment, el projecte compta amb dues artterapeutes i una artterapeuta en pràctiques que de forma coordinada i amb la col·laboració dels professionals del Centre, fan possible la continuïtat i consolidació del projecte.

Des de Salesians La Mina expliquen que «estem orgulloses, contentes i agraïdes de participar en un projecte en el qual cada vegada més infants, joves i dones tenen l’oportunitat de sentir-se creadors i creadores, primer de les seves produccions, de les seves obres i finalment de les seves vides. És la vida com a obra d’art».

Coneguem a fons en què consisteix l’Artteràpia

L’Artteràpia és una disciplina que utilitza els mitjans artístics com a la seva manera principal d’expressió i comunicació, de tal manera que el treball que es realitza, a partir de les pròpies creacions artístiques de la persona que participa, genera un procés de transformació de si mateixa i l’ajuda a integrar-se en els seus grups de referència social, d’una manera creativa i crítica.

Així, l’ Artteràpia té per objecte la Integració emocional en la persona mitjançant allò que n’és de més genuí: les seves capacitats creadores.

L’Artteràpia ofereix un acompanyament i un sosteniment continuat i profund que ajuda a les persones a fer front a les dificultats en les quals es troben i a desenvolupar les seves potencialitats; en la infància i adolescència, durant el procés de desenvolupament i maduració de la seva personalitat i en els adults ajuda a sostenir-se en les seves tasques professionals i personals, a sentir-se vius i creadors en el seu quefer.

L’Artteràpia treballa integralment amb la singularitat de cada persona , es treballa amb les persones, no amb la característiques parcials de les mateixes, ni amb diagnòstics. No importen les dificultats que puguin tenir.

En tota persona sempre hi ha alguna cosa que no emmalalteix mai: el seu propi jo.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...